Kylmäävä tapaus -sarjan kakkoskausi julkaistiin – ”Nyt ollaan synkän nordic noirin ytimessä”

Ruotsalaisen Kylmäävä tapaus (Lumen kätkemä) -sarjan uusi kausi julkaistiin Elisa Viihde Viaplayssa sunnuntaina 19.9.2021.

Viisi jaksoa käsittävä kakkoskausi on yhtä synkkä ja karu kuin edellinen. Huumori ei juuri kuki, nyt ollaan synkän ja karun nordic noirin ytimessä.

Sarja kertoo rikostutkija Peter Wendelinistä (Robert Gustafsson), joka painiskelee masennuksen ja demoniensa kanssa. Hänen veljensä on tehnyt itsemurhan ja häntä piinaa ajatus siitä, ettei hän onnistunut estämään sitä.

Tragedia ei jätä rauhaan. Se tulee uniin ja hän alkaa nähdä painajaismaisia näkyjä myös keskellä kirkasta päivää. Hänestä tulee etäinen ja hermostunut lähipiirilleen. Välit teini-ikäiseen tyttäreen Jasmineen (Mimmi Cyon) muuttuvat etäisiksi.

Terapiointiin ei ole aikaa. Kollega murhataan raa`asti ja tappaja pitää saada kiinni. Rikostutkinta takkuilee. Työkaverit vaikuttavat puuhastelijoista kuin piikovia dekkareita. Myös ”omat koirat” purevat: omat tutkintamenetelmät joutuvat syyniin, kun salaista tutkintamateriaalia löytyy kotoa.

Pakkaa sekoittaa myös arvovaltainen kollega, jonka karu kaksoiselämä paljastuu.

Sarja on ollut menestys Ruotsissa. Komediarooleillaan läpimurron tehnyt Robert Gustafsson voitti roolistaan vakavailmeisenä poliisina parhaan miesnäyttelijän palkinnon Ruotsin tv-gaala Kristallenissa.

Sarjan ensimmäinen kausi on julkaistiin vuonna 2018 ja se on myös katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa. Lisäksi sarjan ensimmäisen kauden on vuonna 2019 näyttänyt Yle.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone