Kultaleijonien menestystarinasta tehdään kirja – osa tuotosta ohjataan vähävaraisille kiekkojunioreille

jääkiekko cmore mm 2019

Bazar Kustannus Oy julkaisee lokakuussa kirjan Kultaleijonien tarina 2019, joka kokoaa MM-kultaa voittaneen Suomen jääkiekkojoukkueen syntytarinan.

Teoksessa kerrotaan miten hajanaisesta ryhmästä nuoria, osin melko kokemattomia pelaajia syntyi muutamassa kuukaudessa tiimi, joka vastoin kaikkia odotuksia ja ennakkoasetelmia voitti jääkiekon maailmanmestaruuden toukokuussa 2019.

Kirjassa urheilutoimittaja Harri Pirinen käy läpi joukkueen yhteenhitsautumisen vaiheet 12 viikon ajalta, ensimmäisestä harjoitusleiristä kultajuhliin.

Kirjaa varten tehdyissä haastatteluissa ääneen pääsevät niin pelaajat kuin valmennusryhmäkin, mutta myös se hiljainen taustajoukko, joka omalta osaltaan mahdollisti menestyksen.

”On hienoa, että tämä ainutlaatuinen menestystarina saadaan dokumentoitua kansien väliin. Siksi olemme omalta osaltamme tukemassa tätä kirjaprojektia”, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Matti Nurminen toteaa.

Juttu jatkuu…

Osa kirjan myyntituotoista ohjataan vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastuksen tukemiseen.

Kirjan kirjoittaja Harri Pirinen (s. 1977) on koko elämänsä ajan jääkiekkoa seurannut urheilutoimittaja, joka on työskennellyt useissa toimituksissa. Hän on aiemmin kirjoittanut kirjan Nuorten jääkiekon maailmanmestarit 2016 ja Helsingin IFK:sta kertovan teoksen Stadin Kingit – Vuoden 1969 mestarijoukkue ja Carl Brewerin perintö.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone