Kotimaisen goottimetallin pioneeri tekee paluun

Silentium2019

Kotimaisen goottimetallin pioneeri Silentium päättää pitkän hiljaiselonsa tänään julkaistavan singlen ja musiikkivideon voimin.

Viimeksi vuonna 2008 Amortean-levynsä julkaissut yhtye palaa valokeilaan versioimallaan Evan + Manun Empty-kappaleella. Cover-kappale valikoitui levytettäväksi säveltäjä-kosketinsoittaja Sami Bomanin vaimon ansiokkaalla avustuksella.

”Vaimoni on kuunnellut Evaa + Manua jo pitkään. Empty-kappaleen kuullessani olin välittömästi vaikuttunut sen kauneudesta ja tunnejäljestä, ja Silentium-sovitus alkoi muodostua mielessäni heti”, Sami kertoo.

Alkuperäiseltä tunnelmaltaan herkkä ja hauras laulu on saanut Silentiumin käsittelyssä yhtyeelle ominaisen mahtipontisen soinnin, mutta Boman painottaa halunneensa säilyttää myös kappaleen pehmeämmät nyanssit. Oman aavemaisen lisänsä kappaleeseen tuo esimerkiksi Before the Dawnista tuttu Lars Eikind, joka lainasi omintakeista laulusoundiaan biisin kakkosääneen.

Digialustoilta löytyvästä lohkaisusta on tehty myös video, jonka konseptin ja käsikirjoituksen takana on yhtyeen laulaja Riina Rinkinen. Rinkinen myös vastasi toteutuksesta yhdessä John La Hanhi Productionsin Juha Hanhisen kanssa.

Silentium on työstänyt kaikessa hiljaisuudessa kuudetta kokopitkää albumiaan, jonka julkaisua on kaavailtu loppuvuodelle.

”Olemme mielestäni onnistuneet luomaan parasta materiaaliamme koskaan, niin taiteellisesti, esteettisesti kuin teknisestikin. Olemme sanoinkuvaamattoman innoissamme päästessämme vihdoin tuomaan uutta Silentiumia niin vanhojen kuin toivottavasti myös uusien fanien ulottuville”, Boman toteaa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone