Kong: Pääkallosaari saapui nettivuokraamoihin – tiesitkö tätä hirviöelokuvasta?

kong pääkallosaari item

Uuden aikakauden King Kong -elokuva  Kong: Pääkallosaari on saapunut nettivuokraamoihin.

Kong: Pääkallosaaren ensi-iltaa juhlittiin Lontoossa maineikkaassa Odeon Leicester Square -elokuvateatterissa 28. helmikuuta 2017.

Elokuva aloitti King Kongin uuden aikakauden. Klassinen apinahahmo seikkaili ensimmäisen kerran valkokankaalla vuonna 1933. Edellinen filmatisointi King Kongista oli peräisin vuodelta 2005, jolloin Peter Jacksonin ohjaama uudelleenfilmatisointi ilmestyi.

Elokuvan alkuperäinen työnimi oli Skull Island, mutta se vaihdettiin lopulliseen nimeen Kong: Skull Island.

Elokuvan pääosissa ovat Tom Hiddleston, John Goodman ja Samuel L. Jackson. Näyttelijäkaartiin kuului alun perin myös J.K. Simmons, mutta hän jättäytyi pois elokuvasta aikataulusyistä.

Myös tuotannossa tapahtui muutoksia. Syyskuussa 2015 Legendary Studiosin ilmoitettiin siirtäneen elokuvan tuotannon Universalilta Warner Brothersille, koska yhtiö halusi muodostaa King Kongin ja Godzillan yhteisen elokuvauniversumin. Legendary ilmoittikin jo kuukauden kuluttua, että Godzilla vs. Kong -elokuva ilmestyy toukokuussa 2020. Jättiläisapinan seikkailut siis jatkuvat!

kong pääkallosaari

Seikkailuelokuvassa tiedemiehistä, sotilaista ja seikkailijoista koostuva ryhmä lähtee tutkimaan aiemmin kartoittamatonta Tyynenmeren saarta. Saari on uskomattoman kaunis, mutta vaarallinen

Ohjaaja Jordan Vogt-Roberts halusi elokuvan King Kongin jättiläisapinan näyttävän ”tunnistettavalta ja ikoniselta, mutta samalla modernein elementein maustetulta”

Hän kertoo saaneensa vaikutteita mm. elokuvista Ilmestyskirja nyt! Platoon ja Keskustelija.

Hirviöleffa kuvattiin vuosina 2015 ja 2016 Vietnamissa, Havaijilla ja Australiassa. Elokuvan budjetti oli 185 miljoonaa dollaria.

Kong: Pääkallosaari on ollut tänä vuonna yhdeksänneksi tuottoisin elokuva maailmassa 566 miljoonan dollarin lipputuloilla. Se oli ensi-iltaviikonlopun katsotuin elokuva Suomessa.

Elokuva on saanut pääosin hyviä arvosanoja kriitikoilta. Erityistä kiitosta se on kerännyt henkeä salpaavasta visuaalisuudestaan

”On mukava sanoa, että Kong: Pääkallosaari on onnistunut aloitus jättiläisapinan uudelle aikakaudelle. Se on vetävä vanhanaikainen toimintaseikkailu, jossa loistavat vuorotellen uusi elokuvateknologia ja hyvät näyttelijät”, Helsingin Sanomien kriitikko Jussi Alroth kirjoitti.

Kong: Pääkallosaari -elokuvan voi vuokrata Elisa Viihteestä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone