Kolmistaan-sarjasssa nähdään vauvoja ja minipossu – ”Vauvanäyttelijöiden kanssa pärjäsimme hyvin, mutta villiintynyt possu oli vaihdettava”

Elisa Viihteen Kolmistaan-alkuperäissarjan toisella kaudella Markuksen (Lauri Tilkanen), Seven (Eero Ritala), Vilman (Pamela Tola) hulvaton juhliminen on jää vähemmälle, koska heistä on tullut Lilja-vauvan vanhempia.

Lilja-vauvan roolissa esiintyy kolme eri vauvaa.

”Kaikki kolme olivat todellisia super-vauvoja. Tiedä sitten, missä heidät oli opetettu näyttelemään. Muistaakseni ainoastaan yhden kerran oli se tilanne, että vauva rupesi itkemään kesken kuvausten”, Pamela Tola kertoo.

kolmistaan pamela tola

Pamela Tolan mukaan vauvat tuovat kuvaustilanteeseen oman sykähdyksensä. Välillä on odotettava vaipanvaihtoa ja myös lapsen päiväunet on huomioitava.

”Vauvan läsnäolo voi tuntua myös vaivaannuttavalta. Jos joutuu kiroilla tai huutaa vauvan lähellä, se tuntuu tosi pahalta”, Tola toteaa.

Työaikalain mukaan vauvaa saa olla kuvauksissa vain muutaman tunnin päivässä. Siksi kuvauksissa on usein käytetettävä useampaa eri vauvaa.

Ohjaaja Samuli Valkaman mukaan elokuva-alalla tavataan sanoa, että vauvojen ja eläinten ottamista kuvauksiin kannattaa välttää viimeiseen saakka. Hän itse suhtautuu vauvanäyttelijöihin positiviisesti.

”Vauva saattaa nukahtaa kesken kuvausten. Silloin on käytettävä varavauvaa tai vaihdettava kuvausjärjestystä. Kolmistaan-sarjassa meillä oli mahtavia kuvausvauvoja. Etenkin yhden lapasen kanssa meni niin hyvin, että monina kuvauspäivinä varavauvaa ei tarvittu ollenkaan.”

kolmistaan valkama lundsten
John Lundsten ja Samuli Valkama toteavat, että lapset ja possut toivat väriä sarjan kuvauksiin.

Valkaman mukaan vauvoja enemmän haastetta toi Kolmistaan-sarjassa vieraileva minipossu.

”Ensimmäinen minipossu oli tosi villi. Se rupesi kiljumaan, kun se nostettiin Eeron (Ritala) syliin. Saimme pikahälytyksellä uuden minipossun Lappeenrannasta. Se oli tosi rauhallinen ja pysyi tyytyväisenä, kun sille syötti porkkanoita”, Valkama kertoo.

”Jo ihan minipossun takia kannattaa katsoa sarjaa. Kolmistaan-sarjahan perustuu brittiläiseen sarjaan, mutta siinä ei ollut minipossua. Se oli jonkun meidän suomalaiskäsikirjoittajan keksimä juttu”, pääkäsikirjoittaja John Lundsten nauraa.

Toinen Kolmistaan kausi julkaistiin marraskuun alussa. Sarjaa voi katsoa vain Elisa Viihteen Aitiosta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone