Kolmistaan-sarjan toinen kausi julkaistiin – tällaista oli lehdistötilaisuudessa

Kehuja keränneen Kolmistaan -komediasarjan toinen kausi on julkaistu kokonaisuudessaan vain Elisa Viihteen Aitiossa. Mesta.net kävi sarjan lehdistötilaisuudessa.

Kakkoskaudella Markuksen (Lauri Tilkanen), Seven (Eero Ritala), Vilman (Pamela Tola) hulvaton biletys on vaihtunut vastuulliseen vanhemmuuteen, sillä kolmikon muodostamaan perheeseeen on syntynyt Lilja-vauva.

kolmistaan pamela tola

Pamela Tola pitää Kolmistaan-sarjaa poikkeuksellisena, koska pääosissa on kolme tasavertaista henkilöä.

”Kolmikko jatkaa tuttuja toilailujaan. Sarjaa on hauska tehdä, koska saa kerrankin olla ihan aivoton.”

”Toisella kaudella kolmikko on kehittynyt ihmisinä, mutta heidän ongelmien ratkaisukyvystä ei löydy edelleenkään logiikkaa. Heillä on oma ajatusmaailma, johon muiden mielipiteet eivät vaikuta. Heistä on itsestään selvää olla vanhempia kolmistaan. Tuollainen ajastusmaailma on piristävän poikkeavaa”, Pamela sanaili sarjan pressitilaisuudessa.

kolmistaan valkama lundsten

Kolmistaan-sarjan pääkäsikirjoittajana toimi ensimmäisen kauden tapaan John Lundsten ja ohjaajana Samuli Valkama.

”Ensimmäinen kausi sai poikkeuksellisen hyvän vastaanoton. Saimme kuulla, että hyvin moni oli katsonut kaikki jaksot putkeen. Se oli tietysti ihanaa kuulla” ohjaaja Samuli Valkama myhäili.

John Lundsten loi Kolmistaan-sarjan käsikirjotuksen brittiläisen ITV:n Threesome-alkuperäissarjan pohjalta. Käsikirjoittajina toimivat hänen lisäkseen Leo Viirret, Melli Maikkula ja Jenny Dahlström.

”Luimme alkuperäiset käsikirjoitukset ja poimimme mukaan aiheita, jotka toimivat luontevasti Suomessa. Olen huomannut, että sarjassa esiintyvä yhteisöllisyys ja kaverien kanssa hengailu vetoavat katsojiin. Moni nuori katsoja on todennut, että olisipa oma elämäni tuollaista”, John Lundsten totesi huvittuneena.

kolmistaan lauri tilkanen

Lauri Tilkasen mukaan toisen kauden tekeminen sujui rennoissa merkeissä, koska kaikki tekijät tunsivat toisensa ja sarjan aihepiiri oli selkäytimessä.

”Toisella kaudella teemoiksi nousevat vanhemmuus ja vastuullisuus. Lapsiperheen elämästä saa revittyä paljon huumoria. Markus, Seve ja Vilman alkavat pikku hiljaa aikuistua, mutta se ei mene ihan nappiin heiltä”, Tilkanen jutteli.

Tilkanen kertoo saaneensa  Kolmistaan-faneilta positiivista palautetta.

”Toista kautta on toivottu paljon. Palautteesta päätellen kyseessä on komedian muoto, jollaista ei ole hirveästi tehty Suomessa. Kolmistaan vastaa selkeästi katsojien tarpeeseen.”

kolmistaan virmavirta järnefelt

Jonna Järnefelt ja Antti Virmavirta esittävät Markuksen (Lauri Tilkanen) vanhempia Jaanaa ja Velimattia.

Järnefelt tykästyi jo ensimmäisellä kaudella sarjan nopeaan ja suorasukaiseen rytmiin.

”Sarjassa annetaan nopeasti ymmärtää, millaisesta hahmosta on kyse. Vaikka itselläni oli vähän kuvauspäiviä, sain heti kiinni siitä, millainen henkilöhahmoni on ja mitä hän elämältään haluaa”, Järnefelt sanoo.

Järnefeltin mukaan sarjassa esiintyvä roisi kielenkäyttö ”järkytti” häntä ensialkuun, mutta pinnan alta paljastuikin toisenlainen Kolmistaan-maailma.

”Loppujen lopuksi sarjassa on aika kilttejä juttuja, jos miettii mitä kaikkea netissä pyörii. Tässä  on paljon rakkautta ja hirveän suurta sydäntä. Moralismi on jätetty kokonaan pois. Asenteena on, että ihan sama mitä mieltä te muut olette. Se on hirveän raikasta. Toivoisin, että tällaisia sarjoja saisi tehdä enemmänkin. Oli hirveän hauskaa revitellä kuvauksissa.”

”Siksi näkisin mielelläni myös kolmannen kauden. Kehittelimme Hämäläisen Pirkon ja Saarisen Jaanan kanssa spin-of-sarjaa, jonka pääosissa olisivat Kolmistaan-sarjan äidit ja lapset olisivat sivuhenkilöinä”, Järnefelt ideoi myhäillen.

anu sinisalo kolmistaan

Anu Sinisalo näyttelee Herkko-nimistä pappia. Hänellä on pieni rooli myös joulukuussa julkaistavassa Ivalo-sarjassa.

”Näyttelijälle on haasteellista tulla tekemään roolia kesken kuvausten. Silloin on oltava auki sille, mitä sarjassa tehdään ja mikä on tyylilaji”, Sinisalo totesi.

Kolmistaan-sarjaa hän pitää onnistuneena ja virkistävänä poikkeuksena sarjatarjonnassa.

”Komedia on vaikea laji. Kollektiivisesti ajateltuna draamalliset tunteet ovat ihmisille huomattavasti enemmän samankaltaisia kuin vitsit, huumori tai mikä ketäkin naurattaa. On haastavaa löytää huumorin laji, joka kolahtaa yleisöön. Koen, että Kolmistaan on onnistunut tässä”, hän aprikoi.

Kolmistaan-sarjan molemmat kaudet ovat katsottavissa Elisa Viihteen Aitiosta.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone