Kirjaesittely: Jari-Matti Latvalan elämäkerrasta ei puutu vauhtia ja avointa tilitystä – lue muutama poiminta

Ralliautoilija Jari-Matti Latvalan elämäkerta kertoo ralliautoilijan elämästä ja urasta tappioineen ja voitonhetkineen. Kirjan on kirjoittanut urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slotte, jolle kirja on esikoisteos.

Jari-Matti Latvala – Elämän erikoiskoe -kirjassa palataan aluksi elämän käännekohtaan. Viime vuoteen, jolloin Jari-Matti Latvalan ura ralliautoilun MM-sarjan huipulla tuli päätökseen, kun hänen tallipaikkaansa ei uusittu. Samalla pitkä parisuhde Maisa Torpan kanssa tuli päätökseen. Erosta revittiin kohuotsikoita. Samaan aikaan rallisankarin maksettavaksi lankesivat miljoonien veromätkyt.

Muistelmateos on tehty elämän suuressa käännekohdassa ja syvien vesien äärellä.

Lapsenomaisen innostuksen päälle oli laskeutunut varjo. Motivaationi oli kadonnut, eikä missään tuntunut olevan mitään järkeä. Olin menettämässä suurimman intohimoni, jonka parissa olin elänyt ja jota olin hengittänyt jo tutti suussa. Ralli oli ollut koko elämäni, enkä tiennyt muusta”, Jari-Matti Latvala toteaa kirjassaan.

Kirja valottaa Latvalan uraa ja elämää monipuolisesti ja avoimesti. Se tarjoaa lukijalla näkymän ralliautoilijan sielunelämään ja esittelee ammatin ihanimillaan ja raadollisimmillaan.

Jari-Matti Latvala putkahti rytinällä maailmaan vuonna 1985. Hänestä tuli töysäläisen yrittäjäperheen toinen lapsi.

Kun Jari-Matti putkahti maailmaan, Helena-äiti sanoi, että nyt syntyi maailmanmestari. Poika tuli vauhdikkaasti ja solisluu katkenneena, kuin tulevan ammattinsa riskejä ennakoiden. Neljä vuotta vanhempi Mari-sisko ihastui pikkuveljeensä välittömästi.”

Vanhemmat muistelevat kirjassa, että Jari-Matilla riitti vauhtia ja energiaa pienestä pitäen. Ralliautot, koneet, puuhommat, vesilätäköt, lumileikit, Legot ja lauta­pelit kiinnostivat vilkasta poikaa.

Nopealiikkeinen vesseli ajautui helposti vaaratilanteisiin muiden huomaamatta. Hukkuminenkin oli lähellä kolme kertaa: ensimmäisellä kerralla jää petti tuttavaperheen suihkulähteestä, toisella kertaa Jari-Matti molskahti kaivurin tekemään vesikuoppaan ja kolmannella kerralla laiturileikit olivat päättyä huonosti. Onneksi joku ehti aina ajoissa noukkimaan pojan kuivalle maalle.

Eräänä päivänä Tuurissa asuneen perheen kotipihaan ilmestyi lokariauto. Jo ensimmäisenä ajopäivänä Jari-Matti törmäsi päin hallin seinää sillä seurauksella, että toinen etuhampaista irtosi, toinen katkesi.

Oikea auto hankittiin pojalle neljä vuotta myöhemmin, kun pihaan ilmestyi jokamiesluokan Ford.

Jari-Matti syntyi rallikuskiksi. Isä eli varmasti hänen kauttaan omaa unelmaansa, mutta ralli-innostus oli Jari-Matilla sisä­syntyistä. Innokkuutta ruokki vanhempien suunnaton kannus­taminen ja mukana eläminen”, sisko Mari Latvala muistelee.

Nuoren Jari-Matin hyvät suoritukset rallisprinteissä kiinnittivät rallimanageri Timo Jouhkin huomion. Syksyllä 2001 hänet valittiin testitilaisuuteen, johon kuului teoriaosuus, haastatteluita ja ajokokeita. Haastattelutilanne hermostutti Jari-Mattia niin paljon, että hän repi irti kädessään olleen syylän, joka alkoi vuotaa verta.

Isä Jari Latvala kertoo kirjassa käänteentekevästä hetkestä testin ajokokeessa.

Viimeisenä testipätkällä oli loiva mutka. Kaikki muut panivat pienemmän vaihteen päälle, mutta Jari-Matti vaihtoi isomman ja käänsi menemään. Siinä vaiheessa Jouhkin Timo totesi, että tälle miehelle pitää saada kortti aikaisemmin.”

Perheenjäsenten lisäksi kirjassa pääsevät ääneen lukuisat kollegat ja rallimaailman vaikuttajat.

Pitkäaikainen kartanlukija Miikka Anttila kuvailee Latvalaa pedantiksi ja pilkutarkaksi. Kengätkin on aina viimeisen päälle suorassa rivissä.

”Jari-Matilla on hyvä itseluottamus, mutta epävarmuus on luonteenpiirre, joka hallitsee välillä tekemistä. Päätöksenteko on Jari-Matille vaikeaa. Tämä on ollut toisinaan raskasta esimerkiksi nuottien hiomisessa. Jari-Matti on älykäs ja ajattelee asioita monelta eri kantilta.”

Kausi 2007 oli ensimmäinen, jolla Jari-Matti ajoi kokonaisen MM-rallikauden. Ura lähti todelliseen nousuun

Hän nousi rallihistoriaan voittamalla MM-osakilpailun kaikkien aikojen nuorimpana kuljettajana, 22-vuotiaana. Aiempi ennätys oli ollut hänen oman lapsuudensankarinsa Henri Toivosen nimissä.

Latvala selvisi urastaan ilman vakavia loukkaantumisia, mutta monet onnettomuudet järisyttivät hänen henkistä tasapainoaan. Vuonna 2003 hän ajoi Britannian rallissa kiviseinään. Ihmisiä ryntäsi onnettomuuspaikalle repimään ovia auki. Kun ambulanssi lähti viemään Jari-Mattia sairaalaan, kartanlukija Carl Williamsonia jäätiin vielä leikkaamaan irti autosta. Hänen lonkkansa oli murtunut. Vaikka Jari-Matti ja Carl selvisivät onnettomuudesta ilman pysyviä vammoja, heidän yhteinen taival päättyi onnettomuuteen.

”Tilanne oli järkyttävä ja vaikea. Onneksi tajusin nopeasti, että Carl oli elossa. Vuonna 2018 Juho Hänninen menetti kyydissäni tajunsa minuutiksi, kun kiskaisin betonisiltaan. On hirveää, kun ei tiedä, miten pahasti kaveria sattuu.”

Urheilu-uralla on ollut kova hinta. Tavallinen arki ja ihmissuhteet ovat jääneet uran jalkoihin.

”Läheisille ihmisille on joskus rankkaa, kun yhteinen aika on kortilla. Perhe ja parisuhde kärsivät siitä eniten. Perhejuhlat jäävät usein väliin, eikä juhlapyhiäkään aina ehdi viettää kotona. Uran eteen on pakko tehdä uhrauksia, jos haluaa menestyä ja urheilla ammatikseen.”

Jari-Matilla oli ralliuralle lähtiessään neljä tavoitetta: tehdastallipaikka, voittaa rallin MM-osakilpailu, voittaa Suomen MM-ralli ja voittaa rallin maailmanmestaruus. Jälkimmänen jäi saavuttamatta.

”Olen taistellut pääni kanssa läpi koko urani. Kilpailuviettini ja kunnianhimoni ovat tuoneet menestystä, mutta ne ovat välillä olleet myös sen esteitä. Minun on vaikea hyväksyä tilanteita, joissa en ole paras”, Latvala toteaa kirjassa.

Latvala ei ole enää katkera, vaikka hänen ammattilaisuransa päättyi ilman maailman­mestaruutta. Hän sai tallikaverinsa Kris Meeken kanssa yhtä aikaa tiedon Toyota-sopimusten loppumisesta. Meeken sanat lämmittävät yhä:

”Mieti Jari-Matti, kuinka onnekkaita me ollaan. Me päästiin ajamaan MM-sarjaa parhaalla aika­kaudella, parhailla kalustoilla ja nopeimmilla autoilla. Tästä eteenpäin se on pelkkää ala­mäkeä!”

Kursivoidut kohdat ovat kirjasta Jari-Matti Latvala – elämän erikoiskoe (Otava). Kirja on saatavilla äänikirjana ja e-kirjana. Lue näyte tästä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone