Keppihevosharrastajista kertova dokumentti yllättää – ”Sulatti sydämen, vaikka aihe ei kiinnostanut ennakkoon pätkääkään”

hobbyhorse 2

Oscar-ehdokkaana olleen Selma Vilhusen dokumenttielokuva Hobbyhorse Revolution seuraa kolmea teini-ikäistä tyttöä Aiskua, Elsaa ja Alisaa,  joiden elämään kuuluu olennaisena osana keppihevosharrastus.

Keppihevosilla ratsastaminen on kaikille tuttu leikki, mutta harva on tiennyt, että siinä kilpaillaan SM-tasolla. Laji on vaativa. Estekilpailuissa korkein este voi olla yli metrin korkeudella. Esteratojen lisäksi keppareiden parissa voi harrastaa kouluratsastusta ja näyttelyitä.

hobbyhorse

Elokuva esittää keppariharrastuksen monimuotoisena ja yhteisöllisenä. Taitavimmat ratsastajat toimivat valmentajina. Harjoituksia pidetään pihoilla, parkkipaikoilla ja metsissä. Instagram, päiväkirjat ja blogit täyttyvät kepparikuvista ja -tarinoista.

Innokkuus ja heittäytyminen on hellyyttävää katsottavaa.

Dokumentti nostaa esille myös varjopuolen: Moni harrastaja tulee kiusatuksi ja lajille naureskellaan. Harrastajien somesivuilla ilmestyy pilkkaviestejä ja keppariharjoituksia on häiritty jopa kivittämällä.

Elokuva on saanut loistavan vastaanoton niin Suomessa kuin ulkomailla. Arvovaltaiset lehdet, kuten Wall Street Journal ja The Times ovat nostaneet elokuvan sekä keppihevosharrastuksen uudeksi ilmiöksi ja sitä kautta lajin miljoonien ihmisten tietoisuuteen.

Koskettava ja avartava Hobbyhouse Revolution täyttää hyvän dokumenttielokuvan ainekset.

Lajista tietämättömän aikuiskatsojan vinkkelistä hienous iilee yllätyksellisyydessä, siinä, miten hyvä ja koukuttava elokuva on saatu aikaiseksi aiheesta, joka ei kiinnostanut ennakkoon pätkääkään.

 

Hobbyhorse Revolution -leffa on katsottavissa Elisa Viihteen vuokraamosta ja Aitio-ohjelmakirjastosta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone