Kaurismäen elokuva katsojalistan kärjessä Saksassa

Mika Kaurismäen ohjaama elokuva Mestari Cheng sai ensi-iltansa Saksassa torstaina 30.7. kaikkiaan 146 elokuvateatterissa.

Ensimmäisen esityspäivänsä jälkeen elokuva nousi Box Office -listalla ensimmäiseksi, ja koko esitysviikonlopun jälkeen sen sijoitus listalla oli neljäs. Kyseessä on suomalaiselta elokuvalta poikkeuksellinen saavutus.

Mestari Cheng oli viikonlopun lipunmyyntituloksissa myös paras uutuuselokuva. Lisäksi sen katsojakeskiarvo esityskopiota kohden oli paras. Kaikkiaan elokuva on kerännyt Saksassa katsojia nyt noin 15 000 ennakkonäytökset mukaan lukien.

”Onhan tämä hienoa ja ainutlaatuista, että elokuva oli listan kärjessä avajaispäivänään. Tietysti tässä myös haikailee sitä, mitä luvut olisivat voineet olla normaalioloissa, sillä nythän myös Saksan teattereissa vallitsevat koronapandemian aiheuttamat poikkeusrajoitukset – siellä teattereihin lasketaan vain 20% normaalikapasiteetista”, toteaa ohjaaja Mika Kaurismäki.

ElMestari Cheng on myyty useisiin maihin. Seuraavaksi elokuva on tulossa elokuvateattereihin Sveitsissä, missä ensi-ilta on 20.8. Syksyllä vuorossa ovat Iso-Britannia ja Japani, mikäli koronaepidemian tilanne ei muuta suunnitelmia.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 kommenttia

  1. Muuan Imaginaerum by Nightwish oli myös Saksassa avauspäivän katsotuin elokuva.

  2. Tuon laskennan tuloksena saadaan, että jokaisessa teatterissa on käynyt 100 ihmistä.
    Kyllä on suuri määrä, huikeeta!

Kommentit suljettu.