Katajainen Kansa: Reggae-virret

Joulun aikaan uusi Raskasta joulua– albumi nousi kirjaston suosituimpien levyjen joukkoon. Kyseisellä albumilla vanhoja tuttuja joululauluja muotoiltiin raskaampaan muottiin yllättävän toimivasti. Nyt on virsien vuoro. Tällä kertaa asialla eivät ole hevimiehet. Helsinkiläinen reggae-yhtye Katajainen Kansa on julkaissut hiljattain Reggae-virret– nimisen albumin. Sillä kuullaan tunnettuja ja harvinaisempiakin virsiä rennoin reggae- sovituksin. Kappaleisiin on lisätty rap- osuuksia. Lopputulos on yllättävän toimiva ja letkeä paketti.

Vaikka en olekaan kovin uskonnollinen ihminen niin tämän verran voin helposti kuunnella hengellistä sanomaa. Reggaesta olen oppinut jonkin verran pitämään ja kappaleissa on usein mukana paljon hengellistä vivahdetta. Aivan kuten toisinaan myös vaikkapa heavy- musiikissa. Katajainen Kansa on liikkeellä sopivan rennolla asenteella eikä sorru saarnaamiseen. Rapit ovat kiinnostavia ja ne pureutuvat jokapäiväisiin ongelmiin. Esimerkiksi neljäntenä kuultavaan Taas kukkasilla kukkulat– virteen on lisätty rap- osuus ihmisen käsittämättömästä innosta kaataa kaikki metsät kerrostalojen tieltä.

Albumilla kuullaan muutamia vierailijoita. Vahvimmaksi näistä osoittautuu Mikko Pettinen jonka trumpetti lumoaa. Pekka Simojoki vierailee itse säveltämässään virressä Herra, kädelläsi. Ainut levyn lauluista jonka alkuperäisversion tunsin etukäteen. Myös kristillinen rap-duo Immanuel lukeutuu albumin vierailijoihin. Soundbite Records on kustantanut levyn ja sen taiteellisena tuottajana toimii yhtyeen rumpali Markus Savijoki. Vaikka ei tulevilla Reggaemessuilla kävisikään voi levyn positiivisuudesta saada paljonkin irti. Levy on kansitaidetta myöten ehtaa reggaepoljentoa.

Petri Kipinä

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone