Kari Hietalahti perehtyi hyvä veli -verkostoihin: ”Sipoon herttua -sarjassa nähtävää suhmurointia tapahtuu joka puolella Suomea”

Sipoon herttuan toinen kausi on katsottavissa kokonaisuudessaan Elisa Viihde Aitiossa. Toisella kaudella rahansa ja maineensa menettänyt Pasi Kovalainen on siirtynyt hyväntekeväisyysbisnekseen ja hän yrittää saada automarketin jalkeilleen.

Samalla Sipoossa alkaa tapahtua härskejä asioita. Kunnanjohtajastakin järjestetään epämääräinen kansanäänestys.

”Käsikirjoittaja Atte Järvinen tuossa tokaisi, että se on kuin brexit pienessä kunnassa”, Kovalaista esittävä Kari Hietalahti naurahti sarjan julkistamistilaisuudessa.

Sipoon herttua lukeutuu Elisa Viihteen suosituimpiin sarjoihin. Hietalahden mukaan menestyksen pohjana on loistava käsikirjoitus. Vaikka korroptiota käsitellään sarjassa värikynällä, siinä on Hietalahden mukaan vinha perä.

”Kun tein Aten kanssa Ihmisten puolue -sarjaa, pääsimme tutkimaan suomalaista suhmurointia ja hyväveli-järjestelmää. Sipoon herttuassa tämä kaikki konkretisoituu ja sarja on täyttä totta”, Hietalahti lataa.

Hänen mukaan asian voi todeta lukemalle lehdistä vaikkapa Kemijoki Oy:stä, joka ei suostu tekemään valtion määräämiä kalateitä eli mahdollistamaan vaelluskalojen pääsyn voimalaitoksen ohi yläaltaalle.

”Yhtiö vitkuttelee eikä ota vastuuta teoistaan. Siinä ei ole kyse mistään muusta kuin hyvä veli-järjestelmästä. Kyllä lakia pystyy kiertämään ja sitä tehdään meillä Hangosta Utsjoelle. Tämä sarja voisi sijoittua mihin tahansa kuntaan Suomessa.”

SipoonHerttua2_Hietalahti_Kari

Sipoon herttuan tavaramerkiksi ovat muodostuneet pitkät monologit. Viraaliksi tullut Yrittäjällä palaa käpy -video on kerännyt miljoonia katselukertoja somes

”Monologit ovat mukavia näytellä ja niitä saa tehdä harvemmin. Niiden opettelussa menee aikansa, joka saattaa olla haasteellista tiukkojen kuvausaikataulujen takia.”

”Monologit antavat mahdollisuuden myös briljeerata. Tässä sarjassa Atte Järvisen käsikirjoitus on niin loistava, että ei kannata muutella monologissakaan. Hän on rytmittänyt tekstin tarkasti.”

Hietalahden mukaan Sipoon herttua viistää tyyliltään Better Call Saulin vakavaa komediaa, jossa ihmiset ovat ”ylitosissaan, vaikka ollaan kepeiden asioiden äärellä.”

”Sipoolaiset kysyvät usein, että onko mun hahmo Hjallis Harkimo. Ei se ole, eikä Hjallis ole kysynyt mitään”, Hietalahti myhäilee.

Sarjan jatkosta ei Hietalahti osaa sanoa.

”Se on toki mahdollista. Muistaakseni Kovalainen jää henkiin”, Hietala naurahtaa.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone