Kari Hietalahti tarkisti Markus Selinin elämäkerrasta heti yhden asian: ”Minua kiinnosti, mitä se paljastaa Vintiöistä”

hietalahti

Näyttelijä Kari Hietalahti tunnetaan useista menestyselokuvista ja muun muassa juuri toisen kauden saaneesta Sipoon herttua -sarjasta.

Näyttelemisen lisäksi Hietalahti on käsikirjoittanut televisio-ohjelmia  ja parhaillaan hän työstää kirjaa näyttelijäkollegansa Tommi Korpelan kanssa. Maaliskuussa julkaistava kirja kertoo perhokalastuksesta.

”Teimme jo aikoinaan kirjan Kenraali Pancho -kalastusohjelman tiimoilta. Kirjassa ei käsitelty perhokalastusta, koska meillä ei vielä silloin ollut tarpeeksi tietämystä aiheesta. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin koemme olevamme valmiina kirjoittamaan aiheesta kirjan”, Hietalahti kertoo Mesta.netille.

Kirjaan on haastateltu muun muassa kalastuaktivistina tunnettua Jasper Pääkköstä.

”Emme pärjäisi ilman lajin mestareita, ja onneksi ystäväpiiriimme kuuluu Suomen ellei jopa maailman parhaita perhokalastajia. Kirjasta julkaistaan myös sähköinen versio, jonka oheen suunnitellaan videosisältöä. Lisäksi tavoitteena on saada äänikirjaan kunkin henkilön oma ääni, sillä on paljon uskottavampaa kuulla Pääkkösen ääntä kuin, että me imitoisimme häntä”, Hietalahti toteaa.

Hietalahti itse lukee mieluiten elämäkertoja.

”Nyt pöydälläni on Markus Selinin elämäkerta (Markus SelinPerustuu tositapahtumiin) Kirjassa minua kiinnosti eniten se, että mitä siinä kerrotaan Vintiöistä. Selasin läpi välittömästi kyseiset kohdat.”

Vintiöt oli vuosina 1994–1995 ja 2003 Maikkarila esitetty sketsisarja. Raisussa sarjassa näyttelivät myös muunmuassa Samuli Edelmann ja Niko Saarela. Kuvauksissa ja sen ympärillä sattui ja tapahtui.

”Täytyy sanoa, että aika kiltisti hän käsitteli Vintiö-aikoja, joista voisi kirjoittaa kevyesti oman kirjan”, Hissu naurahtaa.

Hän ei lämpene ajatukselle omasta elämäkerrasta, mutta pitkän romaanin kirjoittaminen kiehtoo häntä.

”Haaveilen, että kirjoitain jonain päivänä 250-sivuisen jatkuvajuonisen kirjan. En ole vielä uskaltanut tarttua siihen, mutta jonain päivänä se aika koittaa. Aina kun ystäväni Franzenin Petri tai Hynysen Jouni julkaisee uuden kirjan, ajattelen ihaillen, että toi jätkä teki sen taas.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

3 kommenttia

  1. Vintiöt on eräs surkeimpia sketsisarjoka ikinä, halvalla kyhätty ja se näkyy kaikin tavoin. Kuvastaa hyvin 90-luvun lamasuomea.. oli niin ankeaa ja masentavaa ettei edes aika kultaa muistoja.

    1. Kiitos että toit mielipiteesi esille, se on tärkeää.

  2. Vintiöit on ollut kaikkien aikojen paras kotimainen sketsisarja!

Kommentit suljettu.