K-18 -dokumentti Lost Boys saapui nettivuokraamoihin – ”Auringoton aurinkoloma koostuu päihteistä ja maksullisista naisista”

25. syyskuuta ensi-iltansa saanut Lost Boys -dokumentti on saapunut suoratoistopalveluihin. Koronasta huolimatta elokuva sai teattereissa yli 53 000 katsojaa, jolla se nousi kautta aikojen neljänneksi katsotuimmaksi dokumentti- ja K18-elokuvaksi.

Elokuva tuli maanantaina vuokrattavaksi muun muassa Elisa Viihde Vuokraamossa, jossa se nousi jo ostoelokuvana kolmanneksi katsotuimmaksi elokuvaksi.

Lost Boys on jatkoa vuonna 2010 ensi-iltansa saaneelle Joonas Neuvosen dokumentille Reindeerspotting – Pako joulumaasta. Seksin, huumeiden ja kuoleman täyteinen Lost Boys sai myös sai ikärajaksi 18 vuotta,

Lost Boys kertoo siitä, mitä tapahtui vuosikymmen sitten, kun rovaniemeläisiä huumeidenkäyttäjiä kuvanneen Reindeerspottingin ensi-iltamenestyksen ikuisia jatkoja viettäneet kaverukset muuttuivat kuolemattomista kuolevaisiksi. Juhlat loppuvat, kun ohjaaja Joonas Neuvosen kaverit katoavat ja Jani kuolee väkivaltaisesti Phnom Penhissä, Kambodžassa, tiedotteessa kerrotaan.

Mesta.netin arvostelijan J.K Silvennoisen mukaan Lost Boys ei ole tutkivaa journalismia tai yhteiskunnallinen kommentaari, pikemminkin paljastava ja paljas matkapäiväkirja.

Elokuvassa vuorottelee kolme aikatasoa, joista yksi kuvaa Neuvosen huumerikoksiin liittyvää tutkintavankeutta Suomessa. Toisessa hän sekoilee kahden ystävänsä kanssa Thaimaassa ja Kambodžassa. Auringoton aurinkoloma koostuu päihteistä ja maksullisista naisista, joiden avulla erityisesti Raappana sukeltaa yhä syvemmälle itsepetokseen, jossa fantasia korvaa pikkuhiljaa todellisuuden. Kolmikosta Neuvonen palaa ainoana Suomeen, jonne hän saa tiedon, että toinen hänen ystävistään on kuollut ja toinen kadonnut.

Lue koko arvostelu.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone