Juha Miedon elämäkerta ilmestyy syksyllä

Tämän vuoden marraskuussa 70 vuotta täyttävä Juha Mieto saa uuden elämäkerran, kun Kariston kustantama Mieto-kirja julkaistaan syyskuussa.

Elämäkerran on kirjoittanut pitkän uran toimittajana tehnyt Hellevi Pouta.

Mieto avaa näkymän Miedon elämänvaiheisiin, urheilu-uraan ja koko suomalaisen hiihtourheilun historiaan, niin sen tähtihetkiin kuin kulissien takaiseen urheilijan arkeen. Kirjan kuva-aineisto näyttää Miedon monet kasvot.  Teos kertoo myös hiihtäjäsuuruuden tuntemattomammasta puolesta ja siitä, minkälainen ihminen Juha Mieto oikeastaan on.

mieto kansiElämäkerran kirjoittaneelle Hellevi Poudalle avautui työn myötä monia yllättäviä asioita Miedon elämästä.

”Monilla on Miedosta mielikuvia, ja julkisuudessa toistuvat tietyt asiat. Itsekin opin Miedosta paljon uutta. Mieto on muun muassa yksin viihtyvä mies, joka pohtii paljon maailmanmenoa ja ihmisenä olemista, toteaa Pouta.

Juha Miedon elämää on siivittänyt vankkumattomuus. Miedolla oli kirkas visio tulevaisuudesta jo kansakouluvuosinaan: hänestä tulee reilu työmies ja olympiaurheilija.vMiehen hiihtouralle ja elämään on mahtunut dramatiikkaa, mutta mutkattomiin arvoihin tukeutuva Mieto on kääntänyt vastoinkäymisetkin vahvuudeksi läpi elämänsä.

Toimittaja ja tietokirjailija Hellevi Pouta on kirjoittanut muun muassa teoksen Satumaa – Reijo Taipaleen tarina (Karisto 2017).

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone