Johanna Sinisalo voitti kauhuromaanikilpailun: ”Loistavasti päivitetty versio menneiden vuosikymmenien kauhuromaaneista”

sinisalo-johanna

Kirjailija Johanna Sinisalon käsikirjoitus Vieraat on valittu Kariston kauhuromaanikilpailun voittajaksi. Voittajan valitsi kolmihenkinen tuomaristo, johon kuuluivat kirjailija Marko Hautala, elokuvaohjaaja Joona Tena sekä kustannustoimittaja Minna Klapuri.

Tuomaristo päätyi voittajakäsikirjoituksen valintaan yksimielisesti. Karisto julkaisee kirjan vuonna 2020.

”Voittajatarina Vieraat on kuin loistavasti päivitetty versio menneiden vuosikymmenien kauhuromaaneista, joissa jännite kasvaa tyylikkäästi ja kauhu tunkeutuu arkeen vähitellen. Mistään nostalgiatripistä ei kuitenkaan ole kyse, vaan tuoreesta ja nerokkaasti viritetystä tarinasta, joka on yhtä aikaa ajassa kiinni ja silti ajaton”, tuomariston jäsen Marko Hautala kuvailee Sinisalon käsikirjoitusta.

Johanna Sinisalo (s. 1958) on menestynyt myös kansainvälisesti. Hänen töitään on käännetty liki 20 kielelle. Hänen teoksiinsa lukeutuvat Enkelten verta (2014) ja Iron Sky – Renaten tarina (2018).

Kilpailuun saapui 120 käsikirjoitusta. Kilpailun tulokset julkistettiin Jyväskylässä 5.–7. heinäkuuta järjestetyssä Finncon-tapahtumassa.

Kuva: Jari Koivisto

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone