Jim Carreyn tähdittämä sarja alkoi HBO:lla – kerää huippuarvioita

kidding

Näyttelijätähti  Jim Carrey nähdään pääosassa Showtimen uudessa tummasävyisessä komediasarjassa Kidding. Suomalaisten iloksi sarjaa voi katsoa HBO Nordicilta maanantaista 10.9. alkaen.

Yli kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen televisiosarjan vakituiseen näyttelijäkaartiin liittyvä Carrey esittää sarjassa Jeff Piccirilloa, jonka suuri yleisö tuntee lastenohjelman fiksuna ja hyvätahtoisena herra Picklesinä.

Herra Pickles on ollut tärkeänä roolimallina ja tukena monille sukupolville. Hahmo on kuitekin pelkkä kulissi, sen alla virtaavat kyyneleet.

Sarja alkaa vuosi siitä, kun Jeffin perhettä on kohdannut tragedia; kaksoislapset menehtyvät onnettomuudessa.

Suru murtaa Jeffin ja hän eroaa vaimostaan. Mielenterveys alkaa rakoilla ja hänen elämänsä vajoaa pohjamutiin.

Vaikka sarjan aihepiiri on vakava, Carrey esittää sarjassa reippaampaakin puoltaan.

Kidding sarja on saanut loistoarvioita kriitikoilta. Vox-sivusto on antanut sille täydet viisi tähteä.  Kriitikko Karen Hanin mielestä sarjassa toteutuu maaginen kaava.

”Jim Carrey, hänen hymynsä ja haavoittuvuutensa muodostavat emotionaalisen dynamiitin”, hän kirjoittaa.

CNN-kanavan Catherine Keenerin mielestä Kidding on hieno yhdistelmä komedian ja tragedian hahmoja.

”Carrey on parhammillaan silloin, kun hänen villieläimensä pääsee irti samaan tapaan kuin elokuvissa The Truman Show ja Tahraton mieli.”

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen.

Muropaketti.com -sivuston Aki Lehden mukaan ”Kidding on koskettava kuvaus patoutuneesta surusta, jossa päähahmon pään sisään kurkistetaan surrealististen kohtausten avulla, vähän samaan tyyliin kuin Tahrattomassa mielessä.

”Lastenohjelman nuket ja animaatiot tuovat mukaan unenomaista tunnelmaa, mutta antavat Carreylle myös mahdollisuuden esitellä jonkin verran fyysistä tapaansa tehdä komediaa”, hän kirjoittaa arviossaan.

Kiddingin on ohjannut Michel Gondryn, joka on ohjannut juurikin Tahraton mieli -elokuvan. Kaksi vuotta sitten Tahraton mieli äänestettiin BBC:n kyselyssä tämän vuosisadan kuudenneksi parhaaksi elokuvaksi.

Kidding-sarjassa näyttelevät myös Frank Langella (Nixon), Catherine Keener (Capote) ja Judy Greer (Sukuvika).

Sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa on nyt katsottavissa HBO Nordicilta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone