Inka Kallén teki ensimmäisen murreroolinsa Kaikki synnit -sarjassa – ”Oulun murre herätti roolihahmoni henkiin”

”Olen ylpeä, että saan olla mukana tällaisessa sarjassa. Kaikki synnit on ihanan monikerroksinen sarjassa on paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia”, toteaa Inka Kallén Kaikki synnit -sarjasta, jonka toise.

Kallén esittää sarjassa päähenkilön, konstaapeli Jussi Ritolan (Matti Ristinen) vaimoa Meeriä. Lapsettoman pariskunnan arki on tasaisen harmaata ja hän kaipaa vaihtelua. Teknologia­firmassa työskenteleä nainen joutuu pikkujoulujen tiimellyksessä tuttavapariskunnan kanssa samaan sänkyyn ja joutuu murhatapauksen polttopisteeseen.

Kaikki synnit sijoittuu Oulun seudulle kuvitteellisee Varjakan pitäjään. Kotikatu ja Uusi päivä -sarjoista tuttu Kallen on kotoisin Tuusulasta, joten itselleen vieraalla Oulun murteella.

”Tein ensimmäisen murreroolini kameran edessä. Se oli aivan ihana kokemus. Jotenkin se tuntui yllättävän helpolta, vaikka minulla ei ole Oulun murteeseen minkäänlaista taustaa”, Kallén kertoo.

Kallénin mukaan näyttelijän työtä helpotti se, että murre oli kirjoitettu taitavasti käsikirjoitukseen. Toisaalta sarjan ohjaaja ja toinen käsikirjoittaja Mika Ronkainen on tunnetusti hyvin tarkka dialogista – murteen on kuulostettava aidolta.

”Oulun murre tuli tavallaan luontevasti. Roolityössäni auttoi myös se, että minä nautin kielten ääntämisestä. Roolihahmoni Meeri olisi ollut hyvin erilainen, jos se olisi puhunut normaalia arkikieltäni.”

Mika Ronkaisen ja MerJa Aakon käsikirjoittaman sarjan toinen kausi sai ensi-illan lokakuun lopulla Elisa Viihde Aitiossa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone