Iiina Kuustonen innostui moottorikelkkailusta Ivalo-sarjan kuvauksissa – ”En olisi uskonut, että nautin ajamisesta niin paljon”

item ivalo

Kansainvälinen jännityssarja Ivalo sai ensi-iltansa Elisa Viihteessä perjantaina 21. joulukuuta.

Iina Kuustonen esittää sarjassa lappilaista poliisia Nina Kautsaloa, joka selvittää siepattujen prostituoitujen kohtaloa. Samalla hengenvaarallinen virus uhkaa levitä Lapista maailmalle.

Ivalo on suurimpia Suomessa kuvattuja sarjoja. Kuvaukset kestivät puoli vuotta, josta puolet kuvattiin Lapissa. Kuustonen muutti kuvausten takia kolmeksi kuukaudeksi Lappiin miehensä ja lapsensa kanssa.

Muutto Helsingin hälinästä pohjoisen rauhaan oli Kuustoselle avartava ja ikimuistoinen kokemus. Lapissa jäi aikaa keskittyä näyttelemiseen ja perheen kanssa olemiseen.

”Nautin suunnattomasti siitä ajasta, se oli upea kokemus. Muutimme Lappiin kaamoksen alkaessa ja lähdimme pois vasta kun lumet alkoivat sulaa”, Kuustonen kertoi sarjan kutsuvierasensi-illassa Helsingissä.

ivalo jakso1
Ivalo-sarjassa moottorikelkkaillaan paljon. Kuvassa Iina Kuustonen ja Janne Kataja.

Osa kuvauspaikoista sijaitsi kaukana tiestöstä. Esimerkiksi Nuorgamin Pulmangin tunturiin pääsi vain moottorikelkalla. Kuvausryhmän ja näyttelijöiden kuljettamiseen tarvittiin 30 kelkkaa.

Iina Kuustonen harjoitteli rooliaan varten 95 tuntia taistelulajeja ja aseenkäyttöä. Lisäksi hänen oli opetteltava ajamaan moottorikelkalla, joka on Lapin polisille tärkeä kulkuväline. Kokemus oli hänelle uusi.

”Meillä oli maailman paras kelkkaopettaja, sanoimme häntä kelkkajumalaksi. Hän oli mukana koko tuotannon ajan. Kokemattomuus näkyy moottorikelkalla ajaessa hapuiluna. Yritin opetella ajamaan kelkalla uskottavasti kuin paikalliset asukkaat. Toivottavasti onnistuin siinä”, Kuustonen naurahtaa.

Pulmangin tunturissa kuvausryhmällä oli lupa ajaa kelkalla virallisen kelkkareitistön ulkopuolella.

”Se on tosi hauskaa. En olisi uskonut, että nautin moottorikelkkailusta niin paljon, koska se ei ollut millään toivelistallani. Lähtisin mielelläni hyvinkin pian keikkaretkelle.”

Ivalo-sarja on katsottavissa Elisa Viihteessä.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone