Huone 301 -tähti Andrei Alén muuttaa takaisin Suomeen: ”Suomessa on maailman parhaimmat ihmiset”

andrei alen

Mesta.net tapasi näyttelijä Andrei Alénin Huone 301 -jännityssarjan lehdistötilaisuudessa Helsingin kauppakeskus Triplassa.

Alén nautti työskentelystä Mikko Kuparisen ohjaamassa trillerissä joka kertoo Kurtin perheen salaisuuksien verhoamasta tragediasta, joka lyö kasvoille Kreikan lomamatkalla 13 vuotta myöhemmin. Sarja sai ensi-illan Elisa Viihteessä joulun alla.

”Kun roolia tarjottiin minulle, oli helppoa vastata joo. En ole nähnyt vastaavaa sarjaa suomenkielellä tehtynä. Kaikki palaset ovat kohdallaan.”

”Kahden erilaisen aikakauden ja paikan välinen suhde tekee sarjasta hyvin kiinnostavan. Sarja on universaali. Se ei vaikuta sen enempää suomalaiselta kuin englantilaiseltaan”, Alén luonnehtii,

Rallilegenda Markku Alénin näyttelijäpoika on asunut viimeiset viisitoista vuotta Lontoossa, mutta pian edessä on muutto Suomeen.

”Syitä on monia, mutta ehkä painavin syy on, että Suomessa on maailman parhaimmat ihmiset.”, hän toteaa.

”Maailmalla on paljon hienoja paikkoja ja sieltä voi hakea upeita lyhyitä kokemuksia. Mutta Suomen kansa on maailman paras kansa. Se voi kuulostaa kliseiseltä ja tyhmältä, mutta minulla on joku mandaatti sanoa noin, koska olen asunut viimeuset 15 vuotta ulkomailla.”

Alénin mukaan monet asiat ovat paremmin Suomessa kuin brexit-kohun valtaamassa Isossa-Britanniassa.

”Suomessa on avoimen sulkeutunut meininki, jonka myötä kanssakäyminen on rehtiä ja toverillista. Täällä jokainen löytää ympäriltään hyviä ihmisiä, jos vain malttaa katsoa.”

Näytteleminen alkoi kiinnostaa Alénia jo lapsena. Ratkaiseva hetki oli,  kun hänen perheeseensä hankittiin ensimmäinen VHS-videokamera.

Aloimme veljeni ja ystävieni kanssa kuvaamaan tunnettujen tv-sarjojen ja elokuvien kohtauksia. Keskityimme tuleviin klassikoihin kuten Top Guniin ja Indiana Jonesiin. Kun katsoo nykypäivää, se tee-se-itse-meininki oli todella modernia”, Alén naurahtaa.

Alén on näytellyt myös Robassa ja Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa. Hän on luonut myös kansainvälistä uraa.

Vaikka näytteleminen ja ralliautoilu vaikuttavat hyvin erilaisilta ammateilta, Alén löytää niistä samaa.

”Molemmissa ammateissa pitää olla hyvä tilannetaju. Tässä ammatissa huono tilannetaju ei välttämättä tuota suurempia seurauksia, mutta ralliautoilussa se voi viedä hengen .”

”Olemme isäni kanssa poikkeuksellisen onnellisia ja kiitollisia siitä, että olemme saaneet tehdä työksemme sitä mitä haluamme. Mutta valittavasti vain harva ihminen löytää itsensä samasta tilanteesta”, näyttelijä puntaroi.

Lue sarjan arvio alta:

Huone 301 -sarjan arvio: ”Käsissä on todellinen kotimainen jännäritapaus”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone