Historian neljänneksi tuottoisin animaatio saapui vuokraamoihin

doria-etsimassa-2

Disneyn hittianimaatio Doria etsimässä on saapunut nettivuokraamoihin ja dvd-hyllyille. Lamminhenkinen koko perheen elokuva on jatko-osa vuoden 2003 menestyselokuvalle Nemoa etsimässä.

Nemoa etsimässä oli vuoden 2003 toiseksi katsotuin elokuva maailmassa Taru Sormusten herrasta: Kuninkaan paluun jälkeen. Aiemmin tänä vuonna se äänestettiin BBC:n kyselyssä vuosisadan sadan parhaan elokuvan joukkoon.

Jatko-osaa Doria etsimässä saatiin odottaa kokonaiset 13 vuotta. Elokuvassa seikkailevat ykkösosasta tutut kalahahmot Dori, Nemo ja Marlin. He elävät onnellista elämää riutalla, mutta onni kääntyy…

Suomessa herätti ihmetystä se, että Dorin vanhemmat ( Jenny ja Charlie) saivat suomenkielisessä versiossa nimikseen Jenni ja Sauli.

Sekä lapsia että aikuisia puhutteleva kakkososa keräsi kehuja. Rotten Tomatoes -sivustolla 94 prosenttia kriitikoista antoi elokuvalle myönteisen arvosanan.

doria-etsimassa

200 miljoonan dollarin budjetilla tehty Doria etsimässä on tuottanut tähän mennessä 1027 miljoonaa dollaria, kun ykkösosa sai kasaan 940 miljoonaa dollaria. Doria etsimässä -elokuva on  historian neljänneksi tuottoisin animaatio maailmassa ja kautta aikojen 22:ksi tuottoisin elokuva. Nemoa etsimässä löytyy sijalta 36.

Doria etsimässä -elokuvan sijoitukset saattavat vielä nousta, sillä sitä esitetään edelleen elokuvateattereissa ympäri maailmaa.

Molemmat elokuvat ottavat kantaa luonnonsuojeluun ja suvaitsevaisuuteen. Molempien kohdalla toistui myös sama ilmiö: tiettyjen akvaariokalojen kysyntä lisääntyi räjähdysmäisesti ensi-illan jälkeen.

Doria etsimässä on saatavana sekä tekstitettynä että suomeksi dubattuna.

Doria etsimässä -elokuvan voi vuokrata Elisa Viihteestä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone