HBO:n tärpit toukokuulle – huumehöyryinen tarina ja scifi-klassikon uusinta

fahrenheit 451 2

Toukokuussa otetaan tuntumaa alkavaan kesään, ja lisäsykettä elämään tuovat sarjat ja elokuvat. Seuraavassa muutama uutuus HBO Nordicin toukokuun ohjelmistosta.

 

all night 2

 

ALL NIGHT – kaikki jaksot julkaistaan 7.5.

Lukiomaailmaan sijoittuva komediasarja All night seuraa teinijoukkoa isojen valmistujaisbileiden humussa. Villien juhlien tavoitteena on olla täydellinen alkusysäys opiskelujen loppuajalle – ja siitäkös seuraa, no, ei pelkästään hyvää. 10-jaksoisen sarjan pääosissa ovat mm. Chris Avila ja Brec Bassinger.

petric melrose

PATRICK MELROSE – minisarja ensi-illassa 14.5. alkaen

Edward St. Aubynin kirjasarjaan perustuvan sarjauutuuden Patrick Melrose pääosaa Patrick Melrosea brittinäyttelijä Benedict Cumberbatch. Sarjassa seurataan yläluokkaan syntynyttä Patrick Melrosea, jonka taakkana on traumaattinen, suorastaan hirvittävä lapsuus. Lopulta aikuisiän riippuvuuksien kautta Patrick pyrkii löytämään tien rappiosta uuteen elämään. Avausjaksossa hyväksikäytetystä huumekoukkuun päätyvä parikymppinen Patrick lentää New Yorkin noutamaan menehtyneen isänsä uurnan ja ajautuu vuorokauden mittaiselle huumetripille keskellä suurkaupungin sykettä. Huumeongelman kanssa painivan päähenkilön tarina on raadollinen, rajoja rikkova, mutta myös hersyvä.

Muuta: Time-lehti valitsi Benedict Cumberbatchin yhdeksi maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä. Hänet tunnetaan muun muassa sarjasta Uusi Sherlock sekä elokuvista 12 Year a slave ja Thor: Ragnarök.

fahrenheit 451

FAHRENHEIT – HBO-elokuvan ensi-ilta 20.5.

Ray Bradburyn samannimiseen scifi-klassikkoromaaniin perustuvassa HBO-elokuvan pääosissa nähdään Michael B. Jordan ja Michael Shannon. Elokuva sijoittuu tulevaisuuteen, jossa kansaa kontrolloidaan tylsistyttämällä heidän mielensä roskaviihteen avulla ja kirjoittamalla historia uudelleen.

Muuta: Legendaarinen François Truffaut ohjasi kirjan pohjalta elokuvan Fahrenheit 451 valmistui vuonna 1966.

mafia only kills in summer

MAFIA ONLY KILLS IN SUMMER – 2. kausi alkaa 23.5. alkaen

Italialainen draamakomedia (La mafia uccide solo d’estate) perustuu vuonna 2013 julkaistuun, niin ikään Pierfrancesco Diliberton luomaan samannimiseen elokuvaan. Palkitun elokuvan juonta mukaileva tarina kertoo nuoresta pojasta 1970-luvun kuohuvassa Palermossa, jossa mafiaa ei vielä ollut – ainakaan virallisesti.  Sarjassa on samoja vivahteita ja tunnelmaa, kuin elokuvassakin. Tarinasta muotoutuu verinen ja väkivaltainen kuvaus mafian noususta sekä lapsista, joille sota on arkea. Pääosissa esiintyvät Anna Foglietta ja Claudio Gioé.

six

SIX – 2. kausi ensi-illassa 29.5. alkaen

Sarja on pohjautuu tosielämän tapahtumiin, jossa Yhdysvaltojen merivoimien erikoisjoukon nimeltään Six onnistui surmata Al Qaida -johtaja Osama Bin Ladenin. Toimintadraamassa seurataan millaista on olla osana merivoimien erikoisjoukkoa sekä miten jokaisen henkilökohtaiset elämät ja elämän ja kuoleman kysymykset sopivat heidän tehtävään suojella Yhdysvaltojen etuja. Tulevalla kaudella sarjaan mukaan liittyvät näyttelijät Olivia Munn ja Eric Ladin.

the tale

THE TALE – leffa ensi-illassa 27.5.

HBO:n uutuuselokuvassa The Tale seurataan Laura Dernin esittämää Jenniferiä, jonka on uudelleen arvioitava elämäänsä menneisyydestä esiin nousseiden asioiden johdosta. Jenniferin 13-vuotiaana koulussa kirjoittama lyhyt kertomus pakottaa hänet tutkimaan uudelleen ensimmäistä seksisuhdettaan ja tarinoita, joita kerromme itsellemme selviytyäksemme elämästä.

HBO Nordicin kaikkia ohjelmia voit katsoa Elisa Viihteen kautta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone