HBO:n katseluvinkit marraskuulle – katso ainakin nämä viisi!

hackerville

Mesta.net poimi HBO Nordicin marraskuun ohjelmistosta muutaman mielenkiintoisen julkaisun.

HACKERVILLE – ensi-illassa  4.11.

Tuplajaksolla käynnistyvä saksalainen rikosdraamasarjan päähahmona on suuren saksalaispankin tietoturvaekspertti Lisa Metz (Anna Schumacher). Pankkiin tehdyn hakkerointiyrityksen jäljet johtavat Romaniaan ja Metz lähetetään tutkimaan tapausta syntymäkaupunkiinsa Timisoaraan. Paluu kotikonnulle nostaa Lisan perheen menneisyyden tragedian pintaan.

ERIKOISTA: Sarjan päätähti Anna Schumacher on oikeasti saksalais-romanialainen, joten hän hallitsee hyvin molemmat kielet. Schumacherin isä on Romaniassa 80-luvulla suosioon noussut näyttelijä Ovidiu Schumacher. Hän esittää sarjassa tyttärensä isää Walter Metziä.

grisse

GRISSE  – ensi-illassa 5.11.

HBO Asian historiallinen draamasarja sijoittuu 1800-luvun puolivälin Hollannin Itä-Intian siirtomaa-aikaan. Sarjassa seurataan julmaa kuvernööriä vastustavaa kapinallista joukkoa, joka huomaa pian hallitsevansa hollantilaista varuskuntakaupunkia nimeltään Grisse. Sarjan näytelijät ovat kotoisin Indonesiasta, Japanista, Malesiasta ja Singaporesta kuin Euroopastakin.

ERIKOISTA: Sarjaa kuvattiin jopa 48 asteen helteessä Indonesian Batamissa. ”Paahtava kuumuus näkyy sarjassa. Roolivaatteet olivat hiestä märkinä ja tunteet pinnassa. Kun lämmintä on 48, ihmiset huutavat toisillensa”, yhtä pääosaa esittävä Marthino Lio kertoo Geekculture-sivustolle.

42244

WE ARE NOT DONE YET  – HBO-dokumentti ensi-illassa 9.11.

Jordanialais-armenialaisen Sareen Hairabedian ohjaama dokumentti perehtyy Yhdysvaltojen sotatoimien seurauksiin. Vuodesta 2001 alkaen 2,77 miljoonaa reserviläistä on otettu USA:n asevoimien palvelukseen. Arviolta jopa 20 prosenttia Irakissa ja Afganistanissa toimineista veteraaneista kärsii traumaperäisestä stressihäiriöstä. Uudessa dokumentissa seurataan veteraanien ja huoltojoukkojen ryhmää, kun he kokoontuvat yhdessä taistelemaan menneitä ja nykyisiä traumoja vastaan Walter Reedin kansallisessa sotilastukikeskuksessa.

ERIKOISTA: Dokumentti julkaistaan HBO:lla pari päivää ennen Veteraanipäivää, jota vietetään Yhdysvalloissa 11. marraskuuta.

Escape at Dannemora 2

ESCAPE AT DANNEMORA – ensi-illassa 19.11.

Ben Stillerin ohjaaman ja tuottaman uutuussarjan Escape at Dannemora pääosissa nähdään Benicio del Toro, Patricia Arquette ja Paul Dano. Showtimen minisarja nähdään Suomessa vain päivä USA:n esitystä perässä.

Escape at Dannemora perustuu uskomattomalta kuulostavaan tositapahtumaan, kun kaksi vankia pakeni New Yorkin osavaltiossa sijainneesta vankilassa vuonna 2015. Heidän onnistui paeta Aquetten esittämän vankilavirkailijan Tilly Mitchellin avustuksella, jonka kanssa heillä molemmilla oli suhde. Mitchell auttoi paossa toimittamalla murhasta tuomituille vangeille rautasahan teriä jäisinä tuotujen hampurilaislihojen sisällä.

ERIKOISTA: Uudessa roolissaan Arquette todistaa muuntautumiskykynsä. Hänet on maskeerattu hyvin huolittelemattomaksi. Häntä on vaikea tunnistaa yllä olevasta kuvasta.

vikings 5 kausi

Vikings – uudet jaksot 29.11. alkaen

Vuonna 2013 startannut historiallinen draamasarja Viikingit (Vikings) ei juuri esittelyjä kaipaa.

Uusissa jaksoissa paluun tekevä ja lähes legendaksi noussut viikinki Rollo aiheuttaa hämmennystä Kattegatissa horjuttaen Ivar Luuttoman valta-asemaa. Björnin ja Lagerthan paetessa piispa Heahmundin kanssa Ivarin tyrannimainen ote tiukkenee entis

ERIKOISTA: Vikings oli HBO Nordicin toiseksi katsotuin sarja vuonna 2017. Edelle meni vain Game of Thrones, joka huipentuu ensi vuonna esitettävään jäähyväiskauteen.

Katso alta lista HBO Nordicin arkistoon marraskuussa lisättävistä elokuvista.

1.11. julkaistu:

District 9
Elf
Idealisten
Before the Devil Knows You´re Dead
Fuglene over sundet (Across the Waters)
Lawless (Laittomat)
Legend
The Number 23 (Numero 23)
Our Idiot Brother
A Single Man
Still Alice (Edelleen Alice)
Yves Saint Laurent
Rendition (Rendition – poikkeuksellinen luovutus)
Bridget Jones: The Edge of Reason (Bridget Jones: Elämä jatkuu)
Gladiator (Gladiaattori)
Identity Thief (Väärät paperit)
Inglorious Basterds (Kunniattomat paskiaiset)
Kick-Ass 2
This is 40
The World’s End

Tulevat saataville 9.11.
La Migliore Offerta (The Best Offer)
Byzantium
Bright Star (Yön kirkas tähti)
The One I Love
Möte i Toscana (Iltapäivä Toscanassa)
Frances Ha
Hunger
Gjengangere (The Regulars)
Bone Tomahawk
Sauls son (Son of Saul)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone