Graveyard Shifters: Brainwashed by Moonshine (EP)

graveyard sh

Keravalainen Graveyard Shifters sisältää hahmoja orkestereista Re-Armed ja Nailed Coil. Kun molempiin räyhähenkiin on tutustunut, Graveyard Shiftersin valitsema genrelokero ”crust punk ’n’ roll” herättää etukäteen kysymyksiä. Brainwashed By Moonshine -nimisen pikkukiekon ensimmäiset siivut jättävät crustin vähemmälle. Meno on enemmän death’n’rolliin kallistuvaa rock-rähinää. Chicken cage of terror on kuin Disfear, The Hellacopters ja Entombed olisivat perustaneet yhteishyvää tarjoilevan räkäporukan.

Bändin nimibiisi Graveyard Shifters (Necromance) ”emoilee” minkä ehtii mutta terävän kaahauksen keskellä bändi näyttää myös esimerkinomaisesti, miksi orkesterin fanituslistaan on lisätty mainio ruotsalaisen räyhähengen Skitsystemin nimi. Muuten viisu kuulostaa kuin In Flames veivaisi Disfear-covereita. Molotov cocktail yhdistää rässimetallin, Entombedin ja lievät crust-viittaukset. Osittain kotimaan puheella etenevä metallinen hardcore-liitännäinen Play the victim menettää tulisieluisuuttaan synkkyyden alhossa rypevään kertosäkeeseen.

Allekirjoittanut olisi kaivannut materiaaliin enemmän genitaaleille potkivaa crust-paahtoa. Toisaalta crustin ja death’n’rollin pakkonaittaminen ei ole lainkaan hassumpi ajatus. Graveyard Shiftersin missio jää kuitenkin epäselväksi, varsinkin kun bändin nimibiisi iskee silmää kaiken maailman dödömetallistien suuntaan. Mutta, ei muuta kuin lisää mölyä aalloille – allekirjoittanut ainakin kallistaa jatkossakin molemmat korvansa Graveyard Shiftersin suuntaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone