Faith No More – arvokkaasti 'ikävöitynyt' legenda osasi nauraa Provinssissa myös itselleen

faith no mm2

Faith No Moren odotettu Provinssivierailu osui symbolisesti oivaan aikaan. Paluun tehnyt bändi esiintyi edellisen kerran Provinssirockissa 20 vuotta sitten ja oli nostamassa Ihmisten Juhlaa uuteen loistoon muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen.

Arvokkaasti ikävöitynyt legenda asteli kukilla vuoratulle lavalle ajallaan valkoisiin pukeutuneena. Erikoinen lavaolemus alleviivasi, että bändi on osannut aina nauraa myös itselleen. Samaa viestiä oli kuultavissa keikan avanneella Motherfuckerilla. Laulaja Mike Pattonin ja kosketinsoittaja Roddy Bottumin pääosin hoitamat välispiikit sujuivat samassa kieroutuneessa hengessä. Bändi ehti heittää muun muassa ”kusihaasteen” maailmanpyörästä bändiä katsoville ja Roddy sanoi odottavansa suomalaisia ystäviä alasti kentän laidalla olevassa No Worries Motellissa. Paikoin kaksikon heitot hipoivat itsevarmuuden ja väliinpitämättömyyden rajoilla. Tämä kuitenkin lientyi viimeistään bändin muistuttaessa Suomen olleen ainoa maa, jossa heidän uusi albuminsa meni listaykköseksi.

Faith No Moren settilista koostui pääosin Angel Dustin, King For A Dayn ja uuden Sol Invictus-albumin materiaaleista, mikä tuntui sopivan suomalaisille faneille. Jättihitti Epiciä ei sen sijaan oltu uskallettu pudottaa listalta.

Faith No Moren perintöä ei sovi vähätellä. Sen ennakkoluulottomuus, uudistumisen halu ja kyky yhdistellä eri elementtejä on ainutlaatuista koko maailmassa. Ehkäpä soundissa on kuultavissa edes ripaus suomalaisuutta. Ainakin näillä herrasmiehillä oli ollut kiire katsomaan Terveiden Käsien keikkaa. Provinssi ainakin todisti, että herrojen paluulle on ollut täällä selvä tilaus.

(Teksti Tomi Asuintupa, foto J.A.Kaunisto)

fath no mm1

faith no mm3

faitn no mm6

faitn no mm7

faith no mm4

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone