Elokuvantekijä Michael Wolf Snyder, 35, teki itsemurhan – poikansa kuolleena löytänyt isä julkaisi tunteisiin vetoavan viestin

Yhdysvaltalainen elokuvantekijä Michael Wolf Snyder on kuollut 35-vuotiaana, People-lehti kertoo.

Hän toimi äänittäjänä Nomadland-elokuvassa, joka palkittiin Golden Globe 2021 -palkintogaalassa parhaana draamaelokuvana. Köyhtyvästä amerikkalaisesta työväenluokasta kertova elokuva voitti myös Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinnon.

Snyderin psykiatrina työskentelevä isä David Snyder kertoo Facebookissa poikansa riistäneen henkensä kamppailtuaan masennuksen kanssa jo vuosia. Hän löysi poikansa ruumiin tämän kodista, jonne hän meni tarkistuskäynnille, koska hän ei ollut saanut poikaan yhteyttä useisiin päiviin.

”Hän kärsi vakavasta masennuksesta usean vuoden ajan. Useimmille ihmisille tämä on sairaus, joka kasvaa ja hiipuu vuosien varrella. Olen varma, että Michaelille oli vaikeaa se, että hän vietti koronan takia suurimman osan viimeisestä vuodestaan yksin pienessä huoneistossaan.”

David Snyder uskoi kuitenkin kaikesta huolimatta, että pojan asiat olivat hyvin, koska hän näytti erityisen iloiselta ja virkistyneeltä viime kuukausina, ja hän pystyi työskentelemään useiden eri elokuvaprojektien parissa.”

”Emme koskaan tiedä, mikä muuttui viimeisten kuukausien aikana, mutta edes hänen rakkautensa perhettään kohtaan, samoin kuin rakkaus elokuvaan ja elokuvaperheeseen, ei riittänyt valloittamaan hänen demonejaan”, David jatkoi.

Hän vetoaa, että ihmiset huolehtisivat entistä paremmin lähimmäisistään.

”Toivon, että Michaelin järkyttävä kuolema varoittaa muita puhumaan ja etsimään tarvitsemaansa apua”, isä toteaa.

MIELI Suomen Mielenterveys ry:n valtakunnallinen Kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua numerossa 09 2525 0111 suomen kielellä 24/7

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone