Elisa Viihteen tuleva draamasarja pureutuu vaiettuun aiheeseen: ”Toivottavasti sarja rohkaisee meitä puhumaan vaikeistakin asioista”

Elisa Viihde on tilannut sarjan keskustelua herättäneestä Laura Mannisen kirjasta Kaikki anteeksi’. Samannimisen sarjan kuvaukset alkavat pääkaupunkiseudulla tänään 9.9., ja draama nähdään Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa 2023.

Tiheätunnelmaisen draamasarjan ohjaa Antti Heikki Pesonen, joka vastaa myös tv-sarjan käsikirjoituksesta.

Laura Mannisen omakohtaisiin kokemuksiin osittain perustuva ’Kaikki anteeksi’ kirja nousi puheenaiheeksi vuonna 2018 nostettuaan esiin perheväkivallan.

Elisa Viihteen uusi sarja käsittelee Mannisen teosta mukaillen rakkautta, parisuhdeväkivaltaa, uusioperheen ristiriitoja, häpeää ja vaikenemisen kulttuuria. Samalla sarja kertoo toivosta ja selviytymisestä. Sarjan tuotannon taustatyönä on haastateltu muun muassa perhe- ja parisuhdepsykoterapeutteja, väkivaltaa tutkineita asiantuntijoita sekä perheväkivaltaa kokeneita. 

”Olen onnellinen, että teos saa uuden elämän hyvissä käsissä. Kaikki anteeksi -sarja kertoo kirjan tarinan uudesta näkökulmasta jännittävästi, koskettavasti ja kiinnostavasti. Toivottavasti sarja rohkaisee meitä puhumaan vaikeistakin asioista”, sanoo Laura Manninen.

”Elisa Viihde on yksi merkittävimmistä kotimaisen draaman tilaajista ja Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa on laajin tarjonta kotimaisia ja pohjoismaisia alkuperäissarjoja. ’Kaikki anteeksi’ pureutuu monesti vaiettuun aiheeseen. Haluamme kertoa tarinoita, jotka herättävät myös keskustelua”, kertoo Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Tiheätunnelmaisen draamasarjan päärooleja, Vilmaa ja Mikkoa, esittävät Iida-Maria Heinonen ja Joonas Saartamo. Muissa merkittävissä rooleissa nähdään mm. Lotta KaihuaJaana SaarinenPirkko Hämäläinen ja Tapio Liinoja sekä Vilho Rönkkönen

”Suhtaudumme sarjan käsittelemään aiheeseen kunnioittaen ja vakavasti. Tarkoituksena on tehdä sujuva sarja, joka liikuttaa ja lisää ymmärrystä. Ja joka lopetuksellaan antaa tunteellisesti, mutta hyvällä maulla toteutettuna edes pikkuriikkisen lisää lohtua maailmaan, kertoo ohjaaja-käsikirjoittaja Antti Heikki Pesonen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone