Cradle Of Filth: Hammer Of The Witches

cradle off

90-luvun alussa perustetulla Cradle Of Filthillä on takanaan jo reilu kymmenen studiokiekkoa. Tuoreen Hammer Of The Witches -levyn myötä Dani Filthin johtama ryhmä on kokenut perusteellisen verenvaihdon. Filthin kaveriksi on jäänyt vain rumpali Martin ”Marthus” Škaroupka. Myös tärkeä biisintekijä, kitaristi Paul Allender, on siirtynyt takavasemmalle. Mutta, Cradle Of Filthin meno on vastaavaa sinfonisen black metallin/dark metallin huudatusta kuin edellisillä kiekoilla. Oikeastaan meno on selvästi virkeämää ja ripeämpää kuin edeltävällä The Manticore And Other Horrors -kiekolla. Tarttuvuus ja vimma ajaa sinfonisuuden edelle.

OK, eihän Cradle Of Filthissä enää ole vaaran tuntua. Tehokkaiden ja puseroon tarttuvien kertosäkeiden ansiosta bändiä voi haukkua vaikka ’sinfonisen death metallin Within Temptationiksi’. Bändin tuore jäsen Lindsay Schoolcraft tuo ulosantiin tyylikästä mimmivokaalia. Kuuntele esimerkkinä ehkäpä levyn viihdyttävin siivu, Right wing Of the garden triptych – Schoolcraftin vokaaleista olisi saanut enemmänkin irti. Kappale on kuitenkin monimuotoisessa paisuttelussaan järjettömän tykki tekele. Myös vimmainen Deflowering the maidenhead, displeasuring the goddess on aivan mainio Dani Filth -show’n teatraalinen johtotähti. Enshrined in crematorian tyrkyttää ilmoille kiekon terävintä riffiosaamista.

Cradle of Filth tavoittaa alkuaikojen meininkiä, Cruelty And The Beast -levy kummittelee vahvasti taustalla. Vimmaisuus ja vauhdin hurma pyyhkivät pois parin edellisen albumin suurempia orkesterikuvioita tai keskitempoisia fiilistelyjärkäleitä. Hammmer Of The Witches palauttaa bändiä tielle, joka johtaa takavasemmalle edessä mörkönä murisseesta keski-ikäistymisen möhömahaisesta peikosta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone