Child Of Caesar: Love In Black

child in cc

Saksalainen Child Of Caesar jaotellaan goottimetalli karsinaan. OK, mutta bändin voi todeta selailevan laajemminkin goottihuminan ja ’mustahuulifiilistelyn’ historian kirjan sivuja. Vokalisti Daniel Mitchell on tuttu nimi Autumns Eyes -nimen takaa. Child Of Caesar on selkeästi goottihenkisempi kuin Autumns Eyesin Type O Negative -trippailu. Daniel Mitchellin äänessä on reilusti Ville Valomaista herkkyyttä…HIMin suuntaan johtaa myös albumin nimi Love In Black.

HIMin lisäksi Paradise Lost ja The Sisters Of Mercy on helppo asettaa vertailuun. Mutta, taustalta löytyy enemmän tai vähemmän selkeitä muistumia ryhmistä kuten Bauhaus ja Joy Division. Ehkä myös Amorphis on joskus soinut tyyppien harjoituskämpällä. Kuuntele vaikka menopala nimeltään Nero, ollaan lähellä Amorphiksen ja Poisonblackin parasta osaamisaluetta. Kiekon avaava Defector tyrkää taustalle vahvaa retrohenkistä goottisyntikkaa vuodelta miekka ja kivi. Long live the night on jo selkeää ’HIM coveroi Paradise Lost’ -jatkumoa. Lost sacrifice, onko The 69 Eyesia näkynyt! You on levyn vahvin Paradise Lost -hetki.

Child Of Caesar tuntee genrensä lainalaisuudet ja korulauseet. Bändillä on pyrkyä emotionaalisen synkistelyn ja love metallin pelikentille mutta toisaalta imua vanhemman Paradise Lostin suuntaan on myös havaittavissa. Toisaalta Child Of Caesar ei ole riittävän synkkä ollakseen ranteet auki -henkinen goottimörkö mutta ei myöskään yhtä kaunosieluinen kuin HIM. Ei huono mutta Love In Black -albumista ei pahemmin persoonallisuuspisteitä irtoa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone