Calvin Harris tanssitti runsaslukuista provinssikansaa

Calvin Harrisin jättiläismäiseksi mainostettu produktio houkutteli torstaina päälavan eteen runsasti heitäkin, joita tanssimusiikki ei tavallisesti kiinnosta. Moni tuntui samalla irvaillen ihmettelevän ”come and see my laptop”-artistin vetovoimaa. Suurten screenien edessä täsmällisesti ajallaan saapunut Calvin Harris aloitti Sweet Nothing-biisillään saaden pian muistutuksen tyylinsä haavoittuvuudesta. Musiikki sammui tekniikan pettäessä jättäen festivaaliyleisön epätietoisena katselemaan ympärilleen. Tähti ei ongelmasta hätkähtänyt vaan ”We have a little technical problem here” –spiikkauksen ja pienen ruuvauksen jälkeen show pääsi käyntiin.

Konsetti oli odotetusti visuaalinen savupatsaineen, laservaloineen, taustascreeneineen ja konfettisateineen. Osa tehosteista oli nähty jo edellisenä iltana Musen toimesta. Calvin Harrisin eduksi on laskettava, että hän järjesti toistaiseksi festivaalin suurimmat bileet ja nostatti tunnelman kattoon. Yleisömeri ulottui pitkälle kentän takaosaan asti ja leijonanosa yleisöstä villiintyi hurjaan tanssiin.

Seinäjoen valoisa ilta ei antanut Calvin Harrisin puitteille ehkä parasta mahdollista puitetta, mutta näyttävä yhden miehen show kieltämättä oli. Hittikimara ja käsien nostatus päättyi hieman yllätyksettömästi ilotulitukseen.

Nelipäiväinen Provinssi jatkuu vielä kahden päivän ajan. Tänään lavalle nousevat muun muassa Raised Fist, Apocalyptica, The Cardigans, Red Fang, Haloo Helsinki! ja Deadmau5. Samoin Stam1nan festivaaliurakka jatkuu Saarilavalla Uudet Kymmenen Käskyä -albumin parissa.

IMG_3582 IMG_3578 IMG_3579.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone