Bon Jovin uran suurin hitti oli päätyä roskakoriin: ”En piitannut siitä pätkääkään”

bon-jovi

Jon Bon Jovi oli jättää levyttämättä bändinsä suurimman iskusävelmän Livin’ On A Prayerin, koska se ei hänen mielestään ”rokannut tarpeeksi”.

Bon Jovi -yhtyeen laulaja teki kappaleen yhdessä ex-kitaristi Richie Samboran ja pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa  Desmond Childin kanssa. Hän suhtautui siihen aluksi hyvin välinpitämättömästi ja oli sitä mieltä, että kappale jätetään pois albumilta.

”Livin’ On A Prayer oli niin ainutlaatuinen. Se ei kuulostanut tavalliselta ja mietin, onko se edes rock-kappale. Siksi en piitannut kapppaleesta”, hän kertoi Runaway to Paradise -faniristeilyllä.

Jon Bon  Jovin mukaan yhtyeen tulloisen sessiobasistin Hugh McDonaldin kirjoittamat ja äänittämät uudet bassolinjat saivat hänet innostumaan ja lisäämään kappaleen vuonna 1986 julkaistulle Slippery When Wet -albumille. Bändin vakituiseksi jäseneksi myöhemmin kiinnitettyä McDonaldia ei kuitenkaan merkitty kappaleen tekijätietoihin.

”Teimme kappaleen (Livin’ On A Prayer) akustisilla kitaroilla. Rytmi ja bassolinjat puuttuivat aluksi”, Bon Jovi toteaa.

Kappaleesta tuli kiistataton rock-klassikko ja se on valittu muun muassa Ultimate Classic Rock -lehden toimesta parhaaksi Bon Jovi -kappaleeksi.

Yhdysvalloissa Livin’ On A Prayerista tuli yksi työväenluokan ”tunnuskappaleista”. Sen puhutteleva teksti kertoo kahdesta työväenluokan nuoresta, jotka kamppailevat vaikeuksiensa kanssa ja yrittävät saada rahat riittämään tavalliseen elämiseen.

Lähde: Canoa.ca.

Edit: täsmennetty McDonaldin osuutta

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

9 kommenttia

 1. ”se ei hänen mielestään ”rokannut tarpeeksi”.”

  Outoa koska kuitenkin 1986 vuoden Slippery When Wet levyn jälkeen Bon Jovi hylkäsi rokin kokonaan ja alkoi tehdä ainoastaan imelää lällyä radiopoppia, kaikki vuoden 1986 jälkeen julaistu on roskaa, naisille suunnattua pehmopoppia.

  1. Vuoden 1988 New Jersey ei ole kyllä sen pehmompaa kuin Slippery When Wet.

 2. Taisivat Slipperyn jälkeen tajuta millä tyylillä saa tehtyä isoimmat rahat. Rock-markkinoilla oli ruuhkaa joten rahallisesti kannatti tehdä imelää radiopoppia.

 3. Basisti Hugh McDonald liittyi bändiin 1994, ja tuskin on 80-luvulla ollut neuvomassa levyjen sisältöä.

  1. Hugh soitti jo Runaway sinkullakin. Huhun mukaan soittanut kaikilla levyillä, mut ei ollut virallinen jäsen.

  2. Hugh on esiintynyt live kokoonpanossa 1994 eteenpäin, virallinen jäsen ollut vasta vuodesta 2016. Hän on kuitenkin ollut Jonin matkassa jo heti bändin alusta, äänitti basson muun muassa Runawayhin vuonna 1983.

  3. McDonald ollut kuitenkin mukana debyyttilevystä lähtien poitsujen kanssa musisisoimassa, mm. Runaway -biisissä.

 4. Voi kumpa jovi olisikin hylännyt kaiken 1986 jälkeen tehdyn basansa ei liian rokahtavana olisi maailma nytkin paljon parempi paikka.

 5. Mistähän moinen uutinen vuonna 2019? Jon on asiasta puhunut lukuisissa haastatteluissa jo ainakin 20v ajan…

Kommentit suljettu.