Arvostelussa yhdellä otolla kuvattu Blind Spot

blindspot_2-h_2018

Blind Spot. Ohajus: Tuva Novotny. Pääosissa: Anders Baasmo Christiansen, Pia Tjelta. 99 min. K12. 2018.

Alfred Hitchcock joutui Köydessä (1948) teknisten rajoitteiden takia käyttämään leikkausta, mutta nykyään on mahdollista kuvata pitkä elokuva yhdellä otolla. The Silent Housessa (2010) ja Birdmanissa (2014) kyseessä oli katsojalle luotu illuusio, mutta Venäjän arkissa (2002) ja Victoriassa (2015) idea vietiin loppuun myös käytännössä.

Kahdessa edellä mainitussa muoto ja sisältö nivoutuivat saumattomasti toisiinsa, mutta norjalaisessa Blind Spotissa yhden oton valinta tuntuu pikemminkin virtuoositempulta tai ”Dogma 95” -henkiseltä rajoitteelta. Käännekohdan sokkiefekti on toki valitun muodon ansiosta voimakkaampi, mutta sen jälkeen tapahtumien reaaliaikaisuus alkaa syödä tehoaan.

Siinä missä Victoriassa elokuvan rytmi ja kuvauspaikat vaihtuivat taidokkaasti, jämähtää Blind Spot alun jälkeen autiolta vaikuttavan sairaalan sisätiloihin kuvaamaan omaisten hätää ja hoitohenkilökunnan rauhallisuutta. Teknisenä suorituksena ja kuriositeettina Blind Spot on kuitenkin kiinnostava elokuva, jonka näyttelijäsuoritukset ovat kautta linjan laadukkaita.

J. K. Silvennoinen

Vuokraa Blind Spot

Vuokraa Birdman

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

Kommentit suljettu.