Arvostelussa Pokémon Detective Pikachu

Ihmiset parhaat ystävät vaarassa

Uusi elokuva lisää live action -animaation suosittuun Pokémon-tuotesarjaan.

Pokémon Detective Pikachu. Ohjaus: Rob Letterman. Pääosissa: Ryan Reynolds, Suki Waterhouse, Kathryn Newton. 105 min. K12.

Parikymppinen Tim Goodmanista (Justice Smith) kuulee yksityisetsiväisänsä kuolemasta ja matkustaa Ryme Cityyn kuolinpesää penkoakseen. Pian Tim huomaa, että hänen isänsä katoamiseen liittyy omituisia yksityiskohtia, jotka vaarantavat sekä ihmiset että näiden parhaat ystävät, Pokémonit. Hän alkaa selvittää tapausta ja saa avukseen isänsä entisen työparin Pikachun (Ryan Reynolds).

Japanilainen Pokémon-ilmiö sai alkunsa Nintendon Game Boylle julkaistusta pelistä vuonna 1996. Pian tuoteperhe laajeni sarjakuvilla, animaatiosarjoilla, elokuvilla ja keräilykorteilla. Uuteen suosioon Pokémonit nousivat vuonna 2016, kun älypuhelimilla pelattava, lisättyä todellisuutta hyödyntävä, Pokémon Go julkaistiin.

Piirrettyjä Pokémon-elokuvia on nähty aiemminkin, mutta Pokémon Detective Pikachu on tuotesarjan ensimmäinen live action -animaatio.

Itselläni ei ole minkäänlaista suhdetta Pokémoneihin, joten en ole uuden elokuvan kohderyhmää. Pokémon-fani, joka tunnistaa elokuvan peleihin liittyvät viittaukset, viihtyykin sen parissa todennäköisesti huomattavasti minua paremmin.

Pokémon Gon pelaajista valtaosa on nuoria aikuisia, joten Pokémon Detective Pikachuakaan ei ole suunnattu pienille lapsille. Neo-noir-tyylisenä se tuo mieleen The Happytime Murdersin (2018), jossa Muppet-henkiset nuket elivät ihmisten kanssa rintarinnan kovaksikeitetyn dekkariparodian sisällä.

Pörröistä pehmolelua muistuttava mutta aikuisen miehen äänellä lakonisia repliikkejä iskevä Pikachu taas on kuin kiltimpi versio Ted-elokuvien roisista nallekarhusta.

Animointi ja erikoistehosteet toimivat hyvin. Jos Gotham City on Metropolis yöllä, on Ryme City Blade Runnerin Los Angeles päivällä.

J. K. Silvennoinen

Vuokraa elokuva Elisa Viihde Vuokraamosta

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone