Arvostelu: Kaiken se kestää on koskettava elokuva pettämisestä ja sukupolvien kasvukivuista

kaiken se kestää item

Kaiken se kestää – ohjaaja: Visa Koiso-Kanttila.

Kotimaisia elokuvia julkaistaan nyt enemmän kuin koskaan – tai ainakaan vuosikymmeniin. Tästä syystä moni hyvä elokuva jää harmittavan vähälle huomiolle.

Nettivuokraamoon juuri ilmestynyttä Kaiken se kestää -elokuvaa voi pitää juuri sellaisena. Visa Koiso-Kanttilan ensimmäinen fiktiivinen elokuva sai ensi-iltaviikonloppunaan vain 5 702 katsojaa, vaikka se pyöri lähes 99:ssa salissa. (lähde)

Star Boys, feature film directed by Visa Koiso-Kanttila. Producers Mika Ritalahti & Niko Ritalahti, Silva Mysterium Oy, Finland,

Koiso-Kanttila tunnetaan koskettavista ja raadollisista dokumenteistaan, joissa hän asettuu pienen ihmisen puolelle. Nyt on ensimmäisen koko illan elokuvan vuoro.

70-luvulle sijoittuva draama kertoo pettämisestä, kolmen sukupolven  kasvukivuista ja elämän suurista valinnoista.

Aiheita lähestytään kahden pikkukaupungissa asuvan perheen kautta. Antti Luusuaniemen esittämä aviomies Tapio etsii kiihkoa ja hyväksyntää hyppäämällä sänkyyn vieraan naisen Ullan (Malla Malmivaara) kanssa. Aviovaimo Marja (Pihla Viitala) pyrkii säilyttämään itsekunnioituksensa luhistuvan perhe-elämän ja syrjähyppyjen ristiaallokossa.

Suhdesotkussa ei ole voittajia ja pahiten kärsivät viattomat lapset. Elokuvan näkijöinä ovat 13-vuotiaat kaverukset Vesa (Vili Saarela) ja Kaarlo (Olavi Angervo). Vanhempien päihteiden käyttö ja seksuaalinen vapautuminen kaikkine riettauksineen on hämmentävä kokemus murrosiän kynnyksellä oleville pojille.

Kaiken se kestää on herkkä ja ajatuksia herättävä elokuva. Miksi samat virheet toistuvat usein sukupolvelta toiselle?

Elokuva kuvattiin kokonaisuudessaan Oulun seudulla. Merenrantakaupungin tasaiset maisemat näyttäytyvät jylhinä ja luonto on vahvasti läsnä useissa kohtauksissa. Elokuvassa käytettävä Oulun murre tuo myös virkistävää vaihtelua kotimaiseen elokuvakuvastoon.

Elokuva valittiin Moskovan kansainvälisen elokuvafestivaalin kilpasarjaan vuonna 2017. Katso traileri alta.

Kaiken se kestää -leffan voi vuokrata Elisa Viihteestä,

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone