AJ Annila ohjaa kansainvälisen vakoojatrillerin Elisa Viihteelle – ”röyhkeän jännittävä ja viihdyttävä julmankaunis palapeli”

Elisa Viihteen uusi alkuperäissarja on 1950-luvulle sijoittuva kansainvälinen vakoojatrilleri Nyrkki. Kymmenosaisen sarjan ohjaa ohjaa Jussi-palkittu elokuvaohjaaja AJ Annila, ja sen ovat käsikirjoittaneet Katri ja Kirsti Manninen.

Nyrkin kuvaukset alkavat syksyllä 2018, ja Elisa Viihteessä sarja alkaa syksyllä 2019.

Sarjan tuottavat Zodiak Finlandin Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen. Kansainvälisestä levityksestä vastaa ranskalainen APC ‒ About Premium Content.

AJ Annilan ohjaustöihin kuuluvat Ikitie, Jadesoturi ja Sauna. Ikitie-elokuvasta hän sai parhaan ohjauksen Jussi-palkinnon. Katri ja Kirsti Manninen ovat työstäneet pitkien elokuvien ja televisiosarjojen käsikirjoituksia sekähistoriallia romaaneja ja näytelmiä.

Vuonna 1955 Helsinki on kylmän sodan polttopiste, jossa KGB:n, CIA:n ja muiden tiedustelupalveluiden agentit ottavat mittaa toisistaan. Salaisen iskuryhmän tehtävänä on puolustaa Suomen itsenäisyyttä keinoja kaihtamatta. Lähestyvien presidentinvaalien alla panokset ovat korkeammat kuin koskaan.’

Ohjaaja Annila kertoo lukeneensa Mannisten ensimmäiset käsikirjoitukset ja olleensa välittömästi myyty.

”Heidän todellisiin historiallisiin tapahtumiin pohjaava agenttitrillerinsä oli röyhkeän jännittävä ja viihdyttävä julmankaunis palapeli. Tunsin konseptin omakseni ohjaajana, enkä ole sellaista vielä katsojanakaan nähnyt, ohjaaja AJ Annila kertoo.

”Olemme iloisia saadessamme levittääksemme sarjan Suomesta, josta on tulossa laatudraaman uusi koti. On hienoa tehdä yhteistyötä Zodiak Finlandin ja Elisa Viihteen kanssa, joka jakaa intohimomme korkealuokkaisen draaman tekemiseen”, lisää Emmanuelle Guilbart, toinen APC:n toimitusjohtajista ja perustajista.

”Todellisten historiallisten tapahtumien inspiroima, 1950-luvulle sijoittuva Nyrkki tuo uudenlaisen lajityypin Elisa Viihteen alkuperäissarjojen valikoimaan. Nyrkki on hyvä esimerkki sellaisesta kiehtovasta tarinankerronnasta, jota jatkossakin haluamme tarjota asiakkaillemme”, kertoo Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone