Adrenaline Rush: Adrenaline Rush

Ruotsalainen hard rock -orkesteri Adrenaline Rush elää ja kaatuu solistinsa Tåve Wanningin ja taustavaikuttaja Erik Mårtenssonin panosten myötävaikutuksella. Wanning on poppari, joka haluaa olla glam-rokkari – Tåve onnistuukin tavoitteessaan suhteellisen pätevästi. Kun ulkomuotokin täyttää kaikki ”laatukriteerit”, kokonaisuus on siistissä paketissa. Erik Mårtensson on ”alan ihmisille” tuttu eli melodinen hard rock/AOR on miehen parasta osaamisaluetta. Orkesterit kuten W.E.T. ja Eclipse kertovat kaiken.

Tosin Mårtenssonin muihin töihin verrattuna, Adrenaline Rushin osalta toinen jalka on selkeästi kasarihenkisen hard rockin karsinassa. Warrant ja jopa Mötley Crüe soivat vahvasti useassa viisussa. Myös mainio ruotsalaisbändi Treat on pakko arpoa vaikutteiden joukkoon. Tåve Wanningin vokaalityöskentely on pääosin sävykästä mimmiärhentelyä mutta muutamassa viisussa meno on lievästi ponnetonta. Tåvesta puuttuu karheutta. Mutta, kyllähän Mårtenssonin avittamana kiekolta irtoaa paljon riemun aihetta melodisen hevanderin/AOR:n ystäville. Kuuntele vaikka kasariheavyn/AOR:n muotovalio Too young to die, joka vaikuttaa jo melkeinpä hiilipaperikopiolta.

Kiekon aloittava Black n’ blue on kokonaisuuden terävintä melodisen heavyn huudatusta, Treat on hyvänä oppi-isänä. Mötley Crüe -henkiset Generation left behind ja Girls gone wild erottuvat selkeästi muusta materiaalista tuhdimman, jopa sleaze rokkia sivuavan olomuotonsa ansiosta. Tosin viimeksi mainittu lainailee jo suhteellisen vahvasti Mötley Crüen Kickstart my heart -siivua. Mutta, No no no tempaisee Mötley-riffiä omaperäisemmällä otteella. Ja löytyyhän levyltä yksi maittava kutuballadi, When we’re gone tekee oikeutta Tåve Wanningin ”femme fatale” -äänelle.

Adrenaline Rushia on vaikea ajatella ilman Erik Mårtenssonin läsnäoloa. Mutta olisiko bändi ilman  Mårtenssonia selvemmin Mötley Crüe -henkinen glam rock -akti? Tiedä häntä mutta vahvemmin kasariheavyltä tuoksahtava biisinippu toimii kiitettävästi. Puhtoisemmat AOR-fiilistelyt vievät ehkä huomiota itse pääasiasta. Mutta, tulevaisuus näyttää Adrenaline Rushin paikan melodisen hevanderin asteikolla.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone