A.R.G. : Redemption from Refaim

arg

Kuusamossa vuonna 1985 perustettu rässiryhmä A.R.G. (Ancient Rotten Graveguards) julkaisi debyyttilevynsä vuonna 1989. Porometallin voimaryhmä oli yksi speed/thrash-genren kotimainen pioneeri ja bändissä on edelleen virtaa. Uudelleen aktivoituminen on tuonut markkinoille Redemption from Refaim -nimisen albumin. Ja vaikka veteraaneista on kyse, levy ei missään nimessä ole turhaa jäähdyttelyä.

Tepa Karjalaisen death metal -sukuinen ärjyminen antaa levylle selkeän ominaispainon. Tottahan vauhtia ja kierroksia on muutenkin jopa death thrash -lokeron arvoisesti. Jos ei aivan olla Dew-Scentedin tai Legion Of The Damnedin jalanjäljillä, vanhakantaisen speed-thrash-metallin lokero on juuri se oikea – Testamentin ja Exoduksen rinnalla. A.R.G:n riffeissä on terävyyttä ja painoarvoa  – rumpalin tontilta irtoaa täsmällistä kiirettä.

Bändi on selkeästi halunnut kääntää kelloa takavasemmalle. Soundeihin on etsitty sopivan ’retroa’ lähetymistapaa tinkimättä kuitenkaan turboahdetusta yleisilmeestä. Kiekolle ei ole eksynyt slovareita, ainoastaan yksi intropala rikkoo karua vyörytystä. Mikä parasta, kaikesta kuulee tyyppien olleen markkinoila jo muutaman vuoden ja kilometrejä on takana tukevasti. Kuuntele vaikka törkeän painava albumin nimibiisi Redemption from Refaim, Slayerilta maistuvaa jyystöä tyrkyttävä Overlord sekä vimmainen Enbodiment (Lastg breath of hades). Toimii ja tuomitsee.

Bändin junttapaalutus ei seuraile trendejä. Parhaat asiat speed-thrashin maailmassa on tehty jo vuosia sitten. A.R.G. olisi voinut säätää kyseisen levyn jo pari vuosikymmentä sitten – ainoastaan soundeissa on tuhdimpaa potkua kuin kasarin jälkivuosina.. Redemption from Refaim on nautittavan perusvarmaa rässipuhinaa riittävän vanhakantaisella asenteella. Ja tässä tapauksessa kommentti ’mitään uutta ei ole tarjolla’ on pelkästään suositus!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone