Suosikkijuontaja vastaa somessa käräjäoikeuden langettamaan tuomioon: ”en ole painostanut häntä riisumaan”

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut laulaja, juontaja ja näyttelijä Roope Salmisen 70 päiväsakkoon, pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Suosikkijuontajan saama tuomio liittyy elokuussa 2015 yhdessä asianomistajan kanssa vietettyyn iltaan ja seuraavaan päivään.

Yhteinen illan-ja iltapäivän vietto oli päättynyt voimakkaan päihtymisen johdosta. Asianomistaja oli päätynyt omaan sänkyynsä, paikalla oli myös Salminen.

Syytteen mukaan kaksikko oli nukkunut yhdessä samassa sängyssä mutta kuka tai miten molemmat olivat päätyneet alasti, siitä ei ole täyttä selvyyttä.

Lue lisää IS:n sivuilta.

Roope Salminen on kirjoittanut somessa asiaan oman kantansa. Mies aikoo valittaa tuomiosta, sillä hän ei ole painostanut riisumaan tai riisunut asianosaista saati sitten painostanut nukkumaan vieressään.

”Jokaisella ihmisellä on täysin kiistaton ja ehdoton oikeus keholliseen itsemääräämisoikeuteen ja siihen, ettei häntä painosteta minkäänlaiseen seksuaaliseen tekoon. Kunnioitan tätä ehdottomasti. Tässä tapauksessa olen viettänyt yhteisymmärryksessä aikaa asianomistajan kanssa sekä edellisenä iltana jatkoilla että kyseisenä iltapäivänä hänen asunnollaan, mutta en ole painostanut häntä riisumaan itseään, riisunut häntä tai painostanut nukkumaan kanssani. Tämän vuoksi valitan tuomiosta”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone