Ronaldo – World At His Feet ★★☆☆☆

Ronaldo – World At His Feet

dokumentti, 2014

Ohjaus: Tara Pirnia

2/5 tähteä

31-vuotias Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro eli Cristiano Ronaldo juhli viikko sitten Portugalin jalkapallon EM-voittoa joukkuneensa suurimpana tähtenä. ”Maailman paras jalkapalloilija” Ronaldo herättää ristiriitaisia tunteita, seikka joka tuli ilmi myös Ranskassa pelatussa EM-turnauksessa. CR7, Cristiano Ronaldo, on maailman Googlatuin urheilija. Ronaldo on kolmena vuonna valittu maailman parhaimmaksi pelaajaksi. Forbes on listannut Ronaldon maailman eniten tienaavaksi urheilijaksi. ESPN listasi puolestaan Ronaldon tunnetuimmaksi urheilijaksi.

Tara Pirnian ohjaama dokumentti Ronaldo – World At His Feet ajoittuu Brasilian vuoden 2014 jalkapallon MM-kisojen tunnelmiin. Tuolloin Portugali ei selvinnyt jatkopeleihin. Dokumentti kertaa johdonmukaisesti mutta pintapuolisesti Ronaldon uran tärkeimmät käänteet. Vastaavat tiedot löytyvät Wikipediasta. Ronaldo on dokumentissa äänessä vain televisiohaastatteluiden muodossa. Madeiralla syntynyt ja köyhissä oloissa elänyt, Ronald Reaganin innoittamana nimen saanut Ronaldo nousi teininä Sporting PC:n lupaukseksi ja peräti 17-vuotiaana Manchester Unitediin. David Beckham, jonka numerolla (7) Ronaldo pelasi Machester Unitedissa, pääsee myös dokumentissa kehumaan Ronaldoa.

SetWidth638-Cristiano-Ronaldo-Real-Madrid-1080x1920

Ilmiömäisenä pallotaiturina ja ”sukeltajana” tunnettu Ronaldo ostettiin lopulta Real Madridiin yli 90 miljoonan dollarin siirtosummalla. Samassa joukkueessa pelaava, Walesin EM-kisajoukkueessakin säväyttänyt Gareth Bale on myös äänessä dokumentissa. Ylistävien kehujen keskellä sivutaan yksityiselämää (maailman tunnetuin futaaja on äidin poika ja onhan Ronaldolla myös omaa jälkikasvua). Ja tottahan Ronaldo on edelleen ”kansan mies”, futissankarin hyväntekeväisyystoimintaa ei jätetä alleviivaamatta. Ronaldo muodin maailmassa, Ronaldon miljoona-autot – vauhdikkaaksi leikattu dokumentti on paikoin kuin Vladimir Putinin kotivideolta – sankarimme pystyy kaikkeen! ”Kekkonen hiihtää, Kekkonen kalastaa, Kekkonen juoksee ja Kekkonen matkustaa mutta miten käy Kekkoselta rock´n roll”  – lauloi aikoinaan Suomen Talvisota. Siihen kun vaihtaa vain Ronaldon nimen Kekkosen tilalle niin…

Jalkapallostakin riittää juttua mutta dokumentti kärsii kohdehenkilönsä kommenttien vähyydestä. Toisaalta, pintapuolinenkin hehkutus ei latista Ronaldon kiistattomia saavutuksia. Kun David Beckham hehkuttaa Ronaldon olevan ehkäpä maailman kovin pelaaja, se on jo jotain!

J.A.Kaunisto

Elokuva vuokrattavissa Elisa Viihteessä

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

Kommentit suljettu.