CMX äänestettiin kotikaupunkinsa Tornion kaikkien aikojen parhaaksi musiikkiviihdyttäjäksi – ”Kansa on puhunut”

Yli tuhat ääntä annettiin Väylän Pyörre-nettisivuston ja Tornion kaupungin järjestämässä äänestyksessä, jossa haettiin Neljän Vuosisadan Torniolaista Musiikkiviihdyttäjää.

Voiton vei selvin lukemin eli 144 äänellä Suomi-rockin suuruus CMX, joka on rajakaupungissa syntynyt ja sen ytimen on muodostanut yli 30 vuoden ajan torniolaislähtöinen kolmikko A. W.Yrjänä, Janne Halmkrona ja Timo Rasio. Yhtye on saavuttanut urallaan 16 kulta- ja 2 platina-albumia.

Musiikkiviihdyttäjä-titteli olisi sopinut myös yllättäen viime marraskuussa edesmenneelle viihteen monipuolisuusmies Jari Vesalle. Hän on kuulunut niin Tornion arkeen kuin juhlaankin. Toki osansa hänestä sai eteläkin, suosittujen radio-ohjelmien, Anonyymien kotikiusattujen ja Entisten nuorten sävellahjan juontojen kautta. Hän sai 95 ääntä ja tieto kertoo Kaakamon suunnalta, että hänelle ollaan puuhaamassa ensi kesäksi muistokonserttia.

Kolmannesta sijasta käytiin tiukka vääntö Zacharius Carls Groupin ja Terveet Kädet -yhtyeen kesken loppuun asti. Ero oli kaksi ääntä ja Tornion viimeisin listabändi selätti punkmessiaat, ääniä kaikkiaan 81.

Voittaja CMX tullaan palkitsemaan jossain tulevassa Tornio400-juhlavuoden tilaisuudessa palkinnolla, jossa näkyy vahvana kuvataiteilija Alapartasen kädenjälki.

400-vuotiaan Tornion kunniaksi järjestetyssä Neljän Vuosisadan Torniolainen Musiikkiviihdyttäjä-äänestyksessä oli mukana yhtyeitä, soittajia, laulajia, kuoroja ja erilaisia musiikki-ihmisiä nelisenkymmentä ja jokainen sai ääniä.

Arto Junttila Väylän Pyörteestä on tyytyväisenä äänestyksen saamaan suosioon, sillä kaikille musiikki ei ole se maailman tärkein asia. Hän uskoo että, jos olisi äänestetty Neljän Vuosisadan Torniolaisesta, äänivyöry olisi ollut melkoinen.

”Äänestys oli avoin kaikille, mutta kun mainostaminen keskitettiin Tornioon ja sen lähiympäristöön, ei voi muuta kuin kiittää  ja kumartaa äänestysaktiivisuudesta. Ilahduttavaa oli myös, että vältyttiin fanien junttaamiselta, joten saatiin melko lailla rehellinen lopputulos. Elikkä pulinat pois! Kansa on puhunut ja vaikenee taas 400:ksi vuodeksi”, Junttila summaa.

Tässä äänetyksen kymmenen kärki

  1. CMX
  2. Jari Vesa
  3. Zacharius Carls Group
  4. Terveet Kädet
  5. Esko Rahkonen
  6. Greedy Pig
  7. Melodonnat
  8. Battaglia Nobility
  9. Free Ride
  10. Saverio Maccne
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone