Ylen uusi reality-sarja kertoo kotimaisen levy-yhtiön karusta arjesta – ”Olisi helpompaa hakata kuusi kuutiota halkoja ja lähteä himaan”

unelmia ja studiohommia

TV2:lla 12. helmikuuta alkava Unelmia ja studiohommia on uusi 10-osainen realitysarja, joka kertoo kotimaisen levy-yhtiön arjesta mullistuneessa musiikkimaailmassa.

Sarjassa päästään seuraamaan maailmaa, jossa radiohitit syntyvät. Mitä uuden artistin löytäminen vaatii ja miten kerran saavutettu yleisösuosio saadaan säilymään?

Laulaja Arttu Wiskarin ja hänen ystäviensä perustama Mökkitie Records on levy-yhtiö, joka etsii jatkuvasti uusia artisteja jalostaakseen heistä kiintotähtiä Suomen musiikkitaivaalle.

Aikanaan kaikki suuret levy-yhtiöt antoivat kieltävän vastauksen Wiskarin ja kavereiden lähestyessä niitä ensimmäisellä Mökkitie-biisin demollaan. He eivät antaneet periksi ja julkaisivatitse biisin. Ensimmäisten radiosoittojen jälkeen työt rautakaupassa jäivät ja Mökkitie Recordsin alkutahdit oli soitettu.

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen.

Ohjelmassa kurkistetaan myös musiikkibisneksen varjopuoliin, kun Arttu Wiskarin uutta albumia yritetään parsia kasaan. Edellisestä julkaisusta on jo yli vuosi, keikkakiertue pyörii, mutta uusia hittejä ei saada tehtyä. Iskeekö epätoivo ja hiljeneekö suosittu artisti radiossa lopullisesti?

Mökkitie Recordsin ydintiimi on monenlaisten paineiden alla. Lauluntekijä Janne Rintalan vastuulla on luoda Wiskarille uusia hittejä.

“Välillä on päiviä, että sitä yrittää vain repäistä ilmasta jonkun aiheen ja tehdä siitä biisin. Se pistää miettimään, että olisihan se helpompaa, jos joku pyytäisi hakkaamaan kuusi kuutiota halkoja ja sen jälkeen saisi lähteä himaan”, Rintala kuvaa luovan työn ristiriitoja.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone