Whorion: The Reign Of The 7th Sector

whorion

Whorionin debyyttikokopitkä The Reign Of The 7th Sector hämmästyttää ammattitaitoisella jäljellään – varsinkin sinfoniset paisuttelut ja isot orkesterifiilistelyt kaikuvat todella ylväästi. Jopa Tuomas Holopainen saa olla Whorionin sinfoniakuvioista hieman kateellinen. Kun otetaan vielä huomioon että Holopainen on tyrkännyt Nightiwishin sinfoniaosuuksiin (takuulla) moninkertaisen tukun euroja, Whorionin suuntaan ei voi muuta kuin heittää kumarrusta.

Bändin tekninen kuolonsinfonia on kieltämättä lähellä Shade Empiren, Fleshgod Apocalypsen ja etenkin Septicfleshin tehokertoimia mutta Whorion pitää hienosti massiivisen paketin kasassa. Sovituksiin on käytetty runsaasti aikaa ja kahvia. Onneksi Whorion on kaukana Fleshgod Apocalypsen (teko) teatraalisesta operettidödöstä mutta kuolonmetallia Whorionissa on mukavasti. Bändin voisi väittää olevan Septicfleshin dödöhenkisempi pikkuveli. Mutta, kuten sanottua – sovitusten ja hallittujen sinfoniaosuuksien ansiosta Whorion seisoo ylväänä kenen tahansa ulkomaan nimen rinnalla.

Ota niskalenkkiä vaikka albumin kahdestä pisimmästä viisusta, Immaculate ja Arrival of Coloss hyökkäävät iholle kuin Nightwish tööttäisi Behemoth tai Cradle Of Filth -covereita. Varsinkin levyn päättävä Arrival of Coloss on samaan aikaan majesteettisen jylhä, tajuttoman kiireinen ja teknisesti häkellyttävää tuuletusta. Allekirjoittaneen suosikki, Forbidden lights, on kuin Meshuggah jyystäisi sinfoniaorkesterin tukemana Napalm Deathia.

Whorionin tekemisen taso ja työn jälki hämmästyttävät. Levyn takakannesta toivoisi löytyvät jonkin suuren levy-yhtiön logon. Kyseistä herkkua pitäisi saada jakeluun laajemmalle kansanosalle ympäri maapalloa. Vaikka viittaukset Septicfleshiin ovat selkeitä, Whorion seisoo tukevasti omilla jaloillaan – nimenomaan ankaran (ja aggressiivisen) death metal -asenteen johdosta. Whorion on yhdistänyt kahden eri maailman parhaita puolia – sinfonista death metallia from six feet under.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone