Vuokko Hovatta näyttelee harvoin tv-sarjoissa – ”Kevyttä yläpilveä -sarja oli aivan mahtava kesätyö”

Vuokko Hovatta on näytellyt viime vuosina harvakseltaan elokuvissa ja tv-sarjoissa. Kevyttä yläpilveä -sarjan kohdalla hän päätti tehdä poikkeuksen.

Taavi Vartian ohjaama Elisa Viihteen kahdeksanosainen Kevyttä yläpilveä -sarja sai ensi-illan maaliskuun lopulla.

Hovatta esittää sarjassa sukutilaansa pyörittävää perheenäitiä Linda Holmia, joka elää vapaassa suhteessa ja taistelee kynsin hampain perheensä toimeentulosta. Koko pakka menee sekaisin, kun maailmalta palaava sisko Linda (Elsa Saisio) aikoo rakennuttaa synnyinmailleen tekojärven ja luksushotellin.

”Kaikilla hahmoilla on omasta mielestään hyvä päämäärä, mutta keinot millä niitä tavoitellaan, saattavat olla kyseenalaisia. Etenkin Lindan tavat elättää itseään ja huolehtia omista vanhemmistaan ovat epäsovinnaisia. Mutta hän ei itse näe asioitaan ongelmallisena, eikä koe tekevänsä  mitään väärää”, Vuokko Hovatta luonnehtii roolihahmoaan.

Hovatalla on kiinnitys Helsingin Kaupunginteatteriin. Lisäksi häntä työllistävät myös laulukeikat ja monet pienet teatteriproduktiot. Hänet on nähty tv-sarjoissa ja valkokankaalla vain harvakseltaan.

”Tämä oli ihmeellinen sattuma, että tv-sarjan kuvaukset onnistuivat aikataulullisesti. Kun on teatterissa kiinnitettynä, täytyy sanoa usein ei. Harmillisen monta hyvää projektia meni ohi myös tänä keväänä.”

Juttu jatkuu kuvan alla

Kevyttä+yläpilveä_Vuokko+Hovatta+ja+Elsa+Saisio
Vuokko Hovatta ja Elsa Saisio näyttelevät Holmin perheen sisaruksia. Heidän vanhempiaan esittävät Vesa Vierikko ja Rea Mauranen.

Hovatta sanoo yllättyneensä, kun ohjaaja Taavi Vartia otti yhteyttä tarjosi hänelle Lindan roolia.

”Kun Taavi sanoi, että se on maalaiskomedia, hämmästyin. Mietin, että mikä on minun ja maalaiskomedian yhteys?”

”Päätöstä helpotti se, että roolihahmossani on kyse on itsellisestä naisesta, joka tekee omat ratkaisunsa ja elää kummallista elämää. Ajattelin, että tämähän on ihan mahtava kesätyö.

Hovatan mukaan on Kevyttä yläpilveä -sarjaan on rakennettu ristiriitoja ja draamaa, mutta kokonaisuutena keskiössä ovat sukupolvien väliset suhteet ja omista vanhemmistaan huolehtiminen.

”Tässä sarjassa on kivaa se, että näyttelijöiden ikähaarukka on laaja yltäen kuusivuotiaista eläkeläisiin. Kuvauksissa oli hyvä fiilis nimenomaan lasten ja nuorten takia. He toivat kuvauksiin lämpimän ja perheenomaisen tunnelman.”

”Vaikka kuvausten takia minulla ei ollut kesälomaa, niin Kevyttä yläpilveä oli kokemuksena todella kiva juuri yhteisön takia.”

Pääkaupunkiseudulla koko ikänsä asunut Hovatta sanoo viihtyvänsä maaseudulla.

”Minulla on Helsingissä oma siirtolapuutarhamökki, jossa vietän paljon aikaa. Lisäksi vanhemmillani on mökki tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Luonnossa ja maalla oleminen sekä puutarhatyöt ja pienviljeleminen ovat rakkaita harrastuksiani.”

Juttu jatkuu kuvan alla

kevyttä yläpilveä 2
Sarja kuvattiin Nurmijärvellä kesällä 2018.

Kevyttä yläpilveä julkaistiin Elisa Viihde Aitio -suoratoistopalvelussa. Hovatta katsoo itsekin sarjoja suoratoistona.

”Sarjat toimivat monesti iltasatuna. Luen myös paljon kirjallisuutta, mutta jos on kiinni jossain työjutussa, niin silloin on paljon helpompaa heittäytyä sarjan äärelle.”

”Viimeksi olen katsonut The English Gamea Netflixistä. Valmistautuessani Kevyttä yläpilveä -kuvauksiin, käytin referenssinä HBO:n Better Things -sarjaa. Siinäkin on yksinhuoltajaäiti, jolla on monta lasta. Sarjoissa oli paljon samaa tematiikkaa ja hulluutta.”

Lue myös: Kevyttä yläpilveä -sarjaa kuvataan Nurmijärvellä: ”Luvassa on bensankatkua, romantiikkaa ja kaurakeksimaisemia” – tällaista oli kuvauksissa  

Kahdeksanosainen Kevyttä yläpilveä -sarja on katsottavissa Elisa Viihde Aitiossa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone