Vuoden kotimainen kirja -palkinnot jaettiin – tässä ovat voittajat

Elisa palkitsi lauantaina järjestetyssä Elisa Kirja -gaalassa vuoden kotimaiset kirjat, vuoden tulokaskirjailijan ja vuoden äänikirjalukijan.

Vuoden kotimainen kaunokirja -voittajaksi kirja-alan asiantuntijoista koostunut raati valitsi Tommi Kinnusen teoksen Ei kertonut katuvansa.

Tieto- ja elämäkerta -kategorian vuoden kotimainen kirja -palkinnon voittaja on Jari Tervon Loiri.

Vuoden kotimainen dekkari ja jännitysromaani -palkinnon voittaja on Leena Lehtolaisen Jälkikaiku. Voittajan valitsi Suomen Dekkariseura Ry:n varapuheenjohtaja Matti Järvinen.

Elisa Kirja valitsi vuoden tulokas -palkinnon saajaksi Elina Backmanin Kun kuningas kuolee.

Lisäksi yleisöäänestyksen perusteella palkittiin vuoden äänikirjalukija näyttelijä ja kirjailija Ville Tiihonen, jonka ääni on tuttu muun muassa Marko Kilven Undertaker-uutuudesta Kuoleman kosketus. Yleisön kommenteissa Tiihosta kehuttiin erityisesti taidosta eläytyä ja tulkita monenlaisia tarinoita ja tunnelmia.

Palkintoja jaettiin yhteensä 7500 euron edestä. Gaalan juontajana toimi näyttelijä, kirjailija ja juontaja Sanna Stellan.

Elisa Kirjan Vuoden parhaan digikirjapalkinnon tavoitteena on tukea kotimaista kirjallisuutta ja kirjailijoita sekä edistää kirjojen digitalisaatiota. Lisäksi palkinto pyrkii tuomaan esiin digikirjalle tyypillisiä tekijöitä esimerkiksi äänikirjalukijoita palkitsemalla.

”Digikirjojen käyttö yleistyy, ja Elisa Kirjasta ladattujen ääni- ja e-kirjojen määrä ylitti tänä vuonna jo 5 miljoonan kappaleen rajan. Tällä palkinnolla olemme mukana tukemassa kotimaisen kirjallisuuden kehitystä digikirjojen murroksen äärellä. Kotimaisten kirjojen palkitseminen on meille luontevaa, sillä Elisa Kirja on kotimainen toimija”, kertoo Elisa Kirjan liiketoimintajohtaja Helena Niemelä.

Gaala järjestettiin Elisa Kulmassa, Helsingissä, ja se oli avoin vain pienelle kutsuvieraista koostuvalle ryhmälle vallitsevasta yhteiskunnallisesta tilanteesta johtuen. Gaalasta kuvattiin online-lähetys, joka on katsottavissa Elisan Facebookissa rajoitetun ajan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone