Voi surkeus sentään – äänestävä kansa olisi halunnut Suomen viisufinaaliin mutta tuomaristojen kanta voitti

Eurovision Song Contest 2017 Kyiv cd

Eurovisionin laulukilpailun semifinaalien äänestystulokset on julkistettu. Kuten tunnettua, Suomen Norma John ei ennakko-odotusten vastaisesti selvinnyt lauantain finaaliin.

Suomi olisi yltänyt finaaliin, jos mukaan olisi laskettu pelkästään äänestävän yleisön äänet! Suomi oli kansan äänillä sijalla 10. eli viimeisellä finaaliin menevällä paikalla.

Mutta, tuomaristojen pisteissä Suomi oli vasta semifinaalin 12. maa ja yhteispisteissä samalla sijalla. Ero Kreikkaan, joka meni viimeisenä finaaliin, oli lopulta selvä.

Portugali oli sekä äänestävän kansan että ammattiraatien suosikki ensimmäisen semifinaalin maista.

Toisessa semifinaalissa Bulgaria oli sekä tuomaristojen että yleisön keskuudessa numero yksi. Romanian finaalipaikan pelastivat yleisön äänet (kolmanneksi eniten ääniä), sillä tuomaristo oli Romanialle todella nihkeä (15. eniten ääniä). Toisaalta tuomaristot nostivat Tanskan finaaliin (viidenneksi eniten ääniä) kun taas äänestävä yleisö olisi pudottanut Tanskan laulukuoroon (vasta 16. eniten ääniä). Tanska oli viimeinen finaaliin menijä toisesta semifinaalista.  Serbia jäi ulos finaalista niukasti.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone