”Vit’t mie mitään kirjoittanut”, Hynynen avaa tulevan Vieraan Vallan Aurinko -levyn syntyprosessia

Kotiteollisuus julkaisee Vieraan vallan aurinko -nimisen levyn 14.10.

Tien päälle Kotiteollisuus lähtee 2.7. bändin Maalla, merellä ja Norjassa -kesäkiertueen myötä. Syksyllä on luvassa syyskiertue (alkaen 30.9). Lisäksi Hynynen julkaisee ensimmäisen romaaninsa, Kadonnutta tavaraa etsimässä.

Onko levyn juhlallisen nimen takana jokin teema tai tarina, Hynynen vastaa;

”Ainakin se, että tekstit syntyivät parissa viikossa paineen alla. Olin tammikuussa Panamassa ja New Yorkissa, ja tarkoitus oli kirjoittaa levyn tekstit siellä. Vitut mie mitään kirjoittanut, sanaakaan en saanut ylös, en edes jaksanut yrittää. Lopulta kävi niin, että aloitin Tikkalan sessioiden aamut kirjoittamalla biisin tai kahden sanat, illalla lauloin ne talteen. Samaan aikaan kirjoitin myös syksyllä ilmestyvää romaaniani, joten kone sauhusi. Se sauhusi siihen malliin, että kovalevy lopulta tilttasi ja jouduin rahan puutteen takia siirtymään vanhan liiton ”mies ja sulkakynä” -metodiin. Mutta selkeä tarina levyssä on, sen tajusin lopulta, kun tein levyn biisijärjestystä. Siitä saisi helvetin hyvän lyhytelokuvan.”

Hynysen mukaa levy syntyi ”helposti”. Ensimmäisessä neljän päivän treenisessiossa (elokussa 2015) syntyi jo kymmenisen biisiaihiota. Ensimmäiset äänityssessiot pidettiin joulukuun alussa. Maaliskuussa äänitykset jatkuivat Tikkalassa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

Kommentit suljettu.