Virittäjät-voittaja Jyri Rekonen: "Tämä oli upea ja ikimuistoinen kokemus"

virittäjät 2016

Kirkkonummelaisen Jyri Rekosen upea Ford Mustang voitti Virittäjät-sarjan kuudennen kauden. Mielenpainuvinta voittajalle oli F1-ammattilaisten kohtaaminen.

Entinen F1-kuljettaja Mika Salo valitsi voittajan yhdentoista auton joukosta Elisa Viihteessä esitetyssä finaalijaksossa.

Jyri Rekonen sai kuulla voitosta finaalijaksoa edeltävällä viikolla.

”Arvelin jo viime kesänä kuvausten jälkeen, että tulen olemaan korkealla, mutta voittoon en osannut uskoa. Tämä oli todella iloinen yllätys”, Jyri Rekonen iloitsee.

Pitkän linjan auto- ja moottoriurheiluharrastaja lukeutuu itsekin Virittäjät-sarjan vannoutuneisiin katsojiin. Ei siis ihme, että sarjaan osallistuminen oli upea ja ikimuistoinen kokemus.

”Kun ollaan moottoriradalla ja testaajana on entinen F1-kuljettaja, se herättää tiettyä mielenkiintoa. Oli upeaa nähdä, kuinka alansa huippuammattilainen käsitteli ja ajoi harrasteautoja.”

Kuudennen kaudet jaksot kuvattiin Kotkan satamassa viime kesänä. Rekoselle itselleen mieleenpainuvinta olivat entisen Mika Salon ja F1-insinööri Ossi Oikarisen kanssa käydyt keskustelut.

”Kävimme Salon kanssa epävirallisia keskusteluja kameran ulkopuolella. Ossi Oikarisen tapaaminen sai jo jalat tutisemaan. Oli mielenkiintoista kuulla, kun maailmalla arvostettu F1-insinööri alkoi arvioida millaisen auton olet tehnyt. Hänen arvionsa oli jopa yllättävän positiivinen.”

 

virittäjät 2016 2

Rekonen hankki vuosimallin -65 Mustang Fastbackin vuonna 2006. Hän on suunnitellut ja rakentanut autonsa 90-prosenttisesti itse. Klassiseen menopeliin käytettyä rahan ja työtuntien määrää on vaikea arvioida.

”Mustangeilla ajettiin kilpaa 60-luvulla ja sillä voitettiin useita merkittäviä kilpailuja mantereen molemmin puolin. Tavoitteenani on luoda mahdollisimman tarkka kopio sen ajan kilpa-autosta. Täytyy muistaa, että puhutaan 51 vuotta vanhasta autosta.”

Rekonen voitti viime vuonna Historic Race Cupin kilpasarjan. Mies ja Mustang nähdään kilparadoilla myös tänä kesänä.

Monet autoharrastajat uhraavat kaiken aikansa ja rahansa harrastukseen. Mikä kumma siinä kiehtoo eniten, Jyri Rekonen?

”Doc Hudson sanoo Autot-elokuvassa osuvasti, että palkinnot ovat pelkkiä tinakuppeja. Kaveruus on hienointa. Pystejä voi kerätä, mutta ystävien takia tätä jaksaa tehdä.”

Katso Virittäjät-voittajan videohaastattelu:

[youtube id=”VNerfI9Lz3k” width=”600″ height=”350″]

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone