Viljami Lahti, 14, hyppäsi lastenelokuvista Huone 301 -trillerin rankkaan rooliin: ”Pahan olon luominen oli haastavaa”

viljami lahti (2)

Elisa Viihteen uusi kuusiosainen trillerisarja Huone 301 kertoo varakasta Kurtin perhettä eräänä juhannuksena kohdanneesta tragediasta, johon liittyvät salaisuudet paljastuvat vuosia myöhemmin Kreikan lomamatkan aikana.

Porvoolainen Viljami Lahti, 14, esittää sarjassa Eliasta, joka elää rikkinäisessä perheessä keskellä maaseutua. Hänen isänsä Joel on kyvytön ja heikkohermoinen kasvattaja. Poika kapinoi ja käyttäytyy rajattomasti. Sitten tapahtuu jotain traagista.

Eliaksen isää näyttelee Viljamin oikea isä Jarkko Lahti, joka sai vuonna 2016 miespääosan Jussi-palkinnon elokuvasta Hymyilevä mies.

”Isän ja pojan suhde on sarjassa tosi erilainen kuin mitä meillä oikeasti on. Ehkä siksi roolin tekeminen olisi saattanut olla helpompaa jonkun toisen näyttelijän kanssa. Tulimme kuitenkin hyvin toimeen kuvauksissa ja lopulta kaikki meni kuten pitikin”, Viljami Lahti sanoo.

Lahti on näytellyt aiemmin lastenelokuvissa Supermarsu ja Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen. Rooli traagisessa ja jännittävässä Huone 301 -sarjassa oli hyvin erilainen ja astetta vaativampi.

”Tämä rooli oli yksi hienoimmista, koska se vaati heittäytymistä eri tunnetiloihin. Se ei ollut pelkää mukavasta ikävään siirtymistä”, Lahti puntaroi.

”Eliaksen imagon luominen oli iso työ. Monessa kohtauksessa vaadittiin pahaa oloa ja sen sisäistäminen oli ajoittain haastavaa. Fokuksen keskittäminen oli haastavaa varsinkin silloin, kun teimme pitkiä päiviä ja itselläni oli hyvä fiilis.”

Viljami Lahti varttunut näyttelijäperheessä, sillä Jarkko-isän lisäksi myös hänen äitinsä on näyttelijä.

”Olen seurannut alaa vierestä lapsesta saakka. Yhdeksänvuotiaana minut pyydettiin ensimmäisiin koekuvauksiin ja näytteleminen vei mennessään. Parasta näyttelemisessä on, kun pääsee leikkimään toisia ihmisiä. Mukavat vastanäyttelijät ja työryhmä ovat mukava plussa siihen.”

Huone 301 -sarjan muissa pääosissa ovat Antti Virmavirta, Kaija Pakarinen, Jussi Vatanen, Leena Pöysti, Andrei Alén ja Kreeta Salminen.

Sarjaa voi katsoa Elisa Viihteen Aitiosta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone