Viikossa aikuiseksi

ViikossaAikuiseksi_juliste_pressi2

Viikossa aikuiseksi. O: Johanna Vuoksenmaa. PO: Minttu Mustakallio, Iina Kuustonen, Taneli Mäkelä, Essi Hellén. 92 min. K-7.

viikossa aikuiseksi1

Tv:n puolella pitkän uran tehneestä ja Nousukaudella (2003) elokuvauransa lupaavasti aloittaneesta Johanna Vuoksenmaasta on kasvanut maamme menestyneimpiä komediaohjaajia, ja hänen edellinen elokuvansa 21 tapaa pilata avioliitto (2013) on kaikkien aikojen katsotuin kotimainen naisohjaajan elokuva. On helppo iloita kotimaisen elokuvan menestyksestä mutta selvästi vaikeampaa on nauttia niiden katsomisesta.

Viikossa aikuiseksi kertoo joukosta itseään etsiviä aikuisia, jotka yrittävät löytää vastaukset elämän avoinna oleviin kysymyksiin Turun saaristossa pidettävältä seksittömäksi ja päihteettömäksi mainostetulta aikuistumisleiriltä, jonka toiminta pyörii ohjaajan yllättäen paikalta kadottua muun muassa seksin ja päihteiden ympärillä.

ViikossaAikuiseksi_800h

Aikuisille lapsille suunnattu leiri koostuu kirjavasta joukosta keinotekoisia hahmoja, joiden kohtalosta on vaikea kiinnostua. Elävimmiltä tuntuu jo Klikkaa mua -sarjassa Vuoksenmaan kanssa yhteistyötä tehneen Minttu Mustakallion Saara, jonka näkökulmaa elokuva korostaa. Monet sivuhahmot, kuten puita halaava ja tiedostava hippi (Essi Hellén) ja uskonnollinen, pumpulissa kasvanut enkelihahmo (Iina Kuustonen) ovat sketsihahmoja ilman hokemia.

Viikossa aikuiseksi on lämminhenkistä ja tylsähampaista kohellusta, jonka hauskimmaksi hetkeksi jää leirin kliseinen esittelyvideo. Tasapaksuuden keskeltä erottuu Kerkko Koskisen puhallinsoittimia hyödyntävä, svengaava musiikki.

Viikossa aikuiseksi on 21 tapaa pilata avioliiton aloittaneen trilogian toinen osa. Maltan pysyä housuissani kolmatta odotellessani.

J. K. SILVENNOINEN

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone