Viikate: Panosvyö

Viikatteen pikkulevyksi tarkoitettu Motörhead-kierrätyskiekko Panosvyö paisui lopulta kokonaisen levyn mittaan. Kahdeksan siivun joukosta ei tarvitse etsiä harmaita seinäruusuja, vaikkakin levyn päättävä 1916 on allekirjoittaneelle outo pala. Tosin viisun tunnelma on hyvinkin lähellä alkuperäistä tekelettä.

Motörheadin keikka-arsenaalia pöyhittiin kuulemma tekstilähtöisesti eli paraskin klassikkoveto saattoi jäädä työpöydälle jos sanat eivät taipuneet Finlandian muottiin. Ja lyriikkapuoli toimii, tutun Viikatemaisissa viitekehyksissä. Kuitenkin, bändi pysyy hauskalla tavalla uskollisena Lemmyn lyriikoille. Allekirjoittaneelle kiekon ehdottomia kohokohtia ovat ankara highway-hehkutus Killed by death eli Kuollut kuin hengetön ja suorastaan hillitön menopala Boogeyman eli Vihtahousua vihtomaan.

Myös tunnelmallisella rautalankaskeballa vahvistettu Iron Fist eli Luuvitonen on aivan mainio – melkeinpä parempi  kuin alkuperäinen irvistely. Kuin Motörhead veivaamassa kotimaisella tanssilavalla juhannusaattona ennen kokkojen syttymistä. Kokonaisuutena voi väittää Viikatteen ottaneen Motörheadista irti kaiken irrotettavissa olevan. Meno on räväkämpää kuin Viikatteen kiekoilla mutta bändin tunnistaa Viikatteeksi ensi hetkestä lähtien. Lemmyn porukan tuotanto on sisäistetty suvereenisti. Eipä tule mieleen toista kotimaista bändiä jonka mahdollinen Motörhead-coverointi herättäisi vastaavaa ilon läikähtelyä kuin Viikatteen Panosvyö. Levystä löytää vain yhden suuremman puutteen – se loppuu liian lyhyeen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone