Variety-lehti hehkuttaa suomalaista Kaikki synnit -sarjaa – ”Maisemat ovat kuin Keskilännessä”

item 0901

Arvostettu yhdysvaltalainen viihdealan julkaisu Variety on julkaissut pitkän artikkelin Kaikki synnit -sarjasta. Kuusiosainen rikosdraama julkaistaan Elisa Viihteessä huhtikuussa 2019.

Elokuva-alan raamatuksikin tituleerattu lehti haastattelee jutussaan sarjan ohjaajaa Mika Ronkaista sekä Merja Akkoa, joka on käsikirjoittanut sarjan yhdessä Ronkaisen kanssa.

Kaikki synnit kuvattiin viime kesänä 100 kilometrin säteellä Oulusta. Artikkelissa kiinnitetään huomiota Pohjois-Pohjanmaan maisemiin.

”Katsoja saattaa odottaa lumisia maisemia Pohjois-Suomesta, mutta sen sijaan he saavat nähdä kesäisen auringon, reheviä ja vihreitä peltoja sekä kirkon torneja, jotka hallitsevat kylämaisemia. Sarjan tapahtumapaikkana oleva Varjakan kylä tuo mieleen Keskilännen, jossa vallitsee syvä uskonnollinen vakaumus”, Variety kuvailee.

Mika Ronkainen komppaa luonnehdintaa toteamalla, että sarja on kuvattu raamattuvyöhykkeellä, jossa uskonnolla on suuri merkitys.

”Visuaalisena ajatuksena ovat laajat luonnonmaisemat ja ahtaat mielenmaisemat. Sarja kuvattiin niin tasaisessa maastossa, että paikalliset kutsuvat 50 metrin kukkulaa vuoreksi”, Ronkainen heittää haastattelussa.

Variety nostaa esille myös Aino Viennan esittämän tunnuskappaleen sekä nordic noir -vaikutteet.

”Suomalaista verta ruotsalaisessa sydämessä”, ohjaaja Ronkainen tiivistää.

Hän kertoo myös, että sarjan toisen kauden käsikirjoitus on suunnitelmissa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

kaikki synnit 21

Rikoksia, ihmissuhteita sekä yhteisön ja yksilön suhdetta menneisyyteen ja erilaisuuteen pohtivan sarjan pääosissa nähdään Maria Sid,  Johannes Holopainen ja Matti Ristinen.

Kaikki synnit on Göteborgin elokuvajuhlien tv-draamakilpailun Suomen ehdokkaana 30. tammikuuta pidettävässä palkintogaalassa. Arvostettu Nordisk Film & TV Fond -palkinto myönnetään parhaasta käsikirjoituksesta. 

Vuonna 2013 Variety on valitsi elokuvaohjaaja Mika Ronkaisen mukaan ”10 Euro Directors to Watch” -sarjaan, joka esittelee lupaavimpia uusia eurooppalaisia elokuvantekijöitä. Ronkaisen dokumenttielokuva Laulu koti-ikävästä sai ylistävät kritiikit Varietyssa samana vuonna.

Varietyn juttu löytyy täältä.

Mesta.net vierali Kaikki synnit -sarjan kuvauksissa Oulussa viime kesänä.

Tällaista oli Kaikki synnit -sarjan kuvauksissa Oulussa – ”En ole koskaan nähnyt tällaista sarjaa”

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone